Guti'nin Vefalı Vedası



1995 yılında Real Madrid teknik direktörü Jorge Valdano "Onun oyun tarzını sevdim" derken Guti'nin Madrid'in kapısından gireceğinin sinyalini vermişti. Guti o sene kalitesiyle Real Madrid kalitesinde olduğunu göstermişti. Tam 14 yılını geçirdi Madrid'de. O 14 yıl yine başka bir simge "Raul" ile beraber geçmişti. Real Madrid Guti döneminde 3 kez Şampiyonlar Ligi finali oynarken Guti tek bir dakika bile forma şansı bulamadı. Vicente del Bosque yönetiminde Real Madrid'de performansı tavan yapan Guti, o sezon Avrupa kupaları da dahil 44 maçta 18 gol atacaktı rakip filelere. Vanderlei'nin Real Madrid'in başına geçmesiyle karmaşık bir sezon geçiren Guti, 2 sezon daha iyi performansına devam etmişti.

Ardından yapılan orta saha transferleriyle yedek kulübesinde boy göstermişti Guti. Ama o her zaman oyuna girdiğinde takımına dinamizm kazandıran bir oyuncuydu. Saha içi kadar saha dışında da konuşuldu. Real Madrid denildiğinde akla gelen ilk 3 futbolcudan biri olmayı başardı. Raul yokken takımının lideriydi. Geçen sezon Barnebau'da kaybedilen 2-0'lık maçta Guti yokken tek bir organize atak geliştiremeyen Madrid, Guti'nin oyuna girmesinden sonra Higuain'i Valdez ile karşı karşıya bırakmıştı bile. Guti her zaman Barcelona maçlarına çok iyi konsantre olmuştur.

Bundan sonraki durağı muhtemelen Beşiktaş gibi görünüyor. Fakat bugün yaptığı basın toplantısında "Geleceğim ile ilgili henüz karar vermedim" dedi. Beşiktaş cephesinden "transferin tamamlanması için küçük bir aşama kaldı" açıklaması gelmişti. Beşiktaş bu transferi gerçekleştirirse yeni bir çağa girecektir. Guti bana Quaresma'dan daha çok haz verir. Futbolda 30'lu yaşlardan sonra özellikle Türkiye'de yaşlı sıfatı yapıştırılıyor. Tugay bu ülkeden gitmeseydi, kim bilir belki ona 32 yaşında futbolu bıraktırırdık. Ama ben futbolda yaşın değil sağlığın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Futbolcu kendine bakıyorsa sorun yoktur. Beşiktaş'a transferi gerçekleşirse onları takip etme sebebim olacak Guti.

Guti'nin Zidane'la oynadığı 5 yılın onun gelişiminde büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum. Zidane'dan sonra Guti, Madrid'in sol ayaklı Zidane'ı oldu. Aşağıdaki büyülü resim ise Guti'nin 14 yıl içinde bize bıraktığı en güzel anlardan biriydi...


Not: Guti transferi borsaya bildirildi. Tebrikler Beşiktaş.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Çok basit bi yazı olmuş,ama emeğe saygı.
BasitOyna Blog dedi ki…
Basitten kastınız nedir? :)

Popüler Yayınlar