#DK: Paraguay 0-1 İspanya



İspanyollar direkleri döve döve aldı maçı. Önemli nokta şu; İspanyollar golü Torres oyundan çıktıktan sonra buluyor. Golleri ise Villa atıyor. Ömer Üründül'ün "futbol enterasan bir oyun" lafına katılmamak elde değil. Torres İspanya takımına sorun olmuş durumda. Fakat bu geçici mi? Bunu zamanla göreceğiz. Ağır bir ameliyat geçirdi ve sakatlığı geçer geçmez Dünya Kupası maçlarıyla form tutmaya başladı. Kolay olacağını sanmıyorum.

Villa maçtan sonra "Almanlar mutlu değil" açıklamasını yapmış. Evet belki Villa için mutlu değiller ama İspanyollar için gayette mutlu olabilirler. İlk yarıdaki "nasıl olsa bu maçı alırım" havası yine tek farklı bir galibiyeti getirdi. Son dakikarlarda Paraguay'ın bulduğu pozisyon gol olsa, İspanya ilk penaltıdan mı yakınacaktı? Bir de golden sonra Puyol'u oyundan çıkarma saçmalığı var. Hayır yani amaç ne? Cardoza yine yaptı yapacağını. İspanyollar Casillas'ın dikkatini dağıttını düşünen Carbonera'yı ve Casillas'ın kendisini bundan sonra rahat bırakır. Maçı güzelleştiren hakeme de teşekkür etmek gerek. 2 dakikada iki penaltı gerçekten ilginç oldu. Pardon 3 penaltı!

3 Avrupalı, 1 Güney Amerikalı. 2006'da ki gibi yine Avrupalı finali mi izleyeceğiz? Bizim bildiğimiz Güney Amerikalılar bu kupaya damgasını vururdu. Fakat gösterdikleri performansla buraları hak etmedikleri ortada. Ne Arjantin, ne de Brezilya. Almanlar bulutların üzerinde uçuyor...

Yorumlar

Popüler Yayınlar