Kürkçü dükkânı



O'da geldi geçti. Tam ismi Lincoln Cássio de Souza Soares'ti. Tapmıştı herkes ona. Lincoooln Lincoooln diye inletiyordu stadı. Vefasızdı. Bilmiyorum, belkide ben öyle düşünüyorum. Galatasaray'da üç teknik adamla çalıştı. Kalli, Skibbe ve Bülent Korkmaz. Ortasını buldu Lincoln! Skibbe ile Galatasaray'da ikinci sezonunda tavan yapmıştı. Müthiş bir istatistik yakalamıştı ve sezonun ilk yarısını değil Türkiye'de, Avrupa'da asist kralı olarak tamamlamıştı.

Fakat sonra birşeyler oldu, Bülent Korkmaz geldi Galatasaray'a. Otoriter, fazla hücum düşünmeyen, egoları olan bir adamdı. İlk Hamburg maçıydı. Tabelada 10 rakamını görünce sinirli ve çolpa bir şekilde yürüyerek kenara geldi Lincoln, Bülent Korkmaz'a büyük başlılık yaptı. "Beni nasıl çıkarırsın bu takımın en iyisiyim" der gibi. Çoğu Galatasaray'lının gönlünde ayrıdır Bülent Korkmaz. Benimde öyleydi tabi. Bu hareket sonrasında bir kin oluşmuştu. Lincoln çöküş dönemi yaşayacaktı. Lig bitmeden terk etti İstanbul'u. Hemde 6 bavulla. Bülent Korkmaz'da yanlış yapmıştı zamanında. Kaybeden değil, kazanan olmalıydı. Skibbe gibi. Schalke başkanı söylemişti bu lafı; "Onu pohpohlarsanız verim alırsınız" diye. Bir bebek gibiydi Lincoln. Duygusal yapısı vardı, iş ahlakı yoktu. Kewell kadar profesyonel değildi.

Ne derdi Bruce abimiz? Önemli olan içindeki değil, ne verdiğindir. Lincoln ne verdi Galatasaray'a? Bu önemli bence. Geçtiğimiz sezonda asist kralı olmasına ve Baros'un gol krallığında büyük emeği olmasına rağmen Galatasaray ancak 5.tamamlayabilmişti ligi. Bu gelecek sezon için büyük bir handikaptı. Yönetimin yanlışları olmamışmıydı? Tabiki oldu. Bunda medyanın payı büyüktü. Fakat Lincoln bu durumdaysa bunun en büyük sorumlusu kendisidir.

Olayın mali boyutu var birde. Galatasaray yarım sezon top oynamamış Lincoln'den 2.1 milyon € gelir elde etti ve herhangi bir transferi söz konusunda %50 payı yine Galatasaray'a ödenecekti. Bu büyük bir yönetim başarısıdır. Emeği geçenleri tebrik etmek gerek. Brezilyalıların sonu genelde böyle bitiyor. Hani bir laf vardır ya, cuk oturur bence.

"Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır"

Yorumlar

SaqoLeRa dedi ki…
Oynadığında yaratan bir adamdı Lincoln. Biraz iş ahlakı olsaydı şuan farklı yerlerde olabilirdi...

Popüler Yayınlar