Haydan gelen huya gider!



Hafta sonunda Espanyol'da bırakılan 2 puandan sonra Inter'e 2 farklı kaybetmek acı oldu. 14 saat süren yolculuk sonrasında Mourinho'nun iki kez üst üste aynı hatayı yapmayacağını tahmin etmiştim. Bugün özellikle oyunun ikinci yarısında korkak oynayan bir Inter vardı. Diyeceksiniz ki "Barcelona'yı başka nasıl durduracaksın?" Orasınıda Mourinho düşünsün. Chelsea'nin geçen sene Barcelona ile oynadığı yarı final maçı geldi aklıma. İniesta'nın son saniye golü ve bir anda kum saatinin durması...

Pep'in yanlışları vardı bana göre. Maç eksiği olan Ibra'nın yerine orta sahayı kalabalık tutarak Messi ve Pedro'yu gole en yakın isim olarak oynatabilirdi. Çok markaj altında kaldılar. Mourinho iki farklı skor avantajını ele geçirdikten sonra iyice yasladı takımı. Balotelli'nin ne yaptığını çözemedim. Sneijder'in hakkını yememek gerek, sahanın en iyilerindendi. Pedro genç yaşına rağmen gayet tecrübeli oynadı. Dani Alves Sabri varimsi işler yaptı bugün. O son dakikalarda kendini yere atması çok kro bir hareketti. Rövanşta gol yemeden 2 farklı galibiyet Barcelona'ya yeter. Fakat bugün Barcelona'nın konsantre olamadığı bir gerçek. Dolayısıyla haydan gelen, huya gider!

Yorumlar

Sertaç Murat dedi ki…
iyi demişsin, herkesin hakkını vermişsin de bir detayı atlamışsın. İnter korkak oynamadı, İnter doğru oynadı. İnter, Barca'yı yenmeyi bildi. Mourinho boşuna mı Mourinho oldu.

Basit örnek, bu takım kendi liginde Milan'a karşı bu sistemle mi oynar?
Asla.
Barca, Real'e karşı bu sistemle mi oynar?
Evet.
Barca bu sistemiyle herkesi yenebilir ama Mourinho da sistem(ler)iyle herkesi yenebilir.
BasitOyna Blog dedi ki…
Zaten yazıda bunu belirttim, Barcelona'yı durdurmak için elbet ekstra işler yapacaksın. Ama bu kadar çirkinleştirmeye gerek yoktu. 14 saat yolculuk yapmış bir takımın etkileri de vardı sahada...

Mourinho için esas sınav şimdi başlıyor.
Sertaç Murat dedi ki…
Tabii ki esas sınav şimdi başlıyor. Çünkü Barca kendi sahasında 2-0 kazanabilecek kapasitede bir takım. Mourinho bence ona da çözüm getirdi. Bu yılki favorim baştan beri İnter'di. Hala da öyle.;)

Çirkinleştirme kısmına katılmıyorum. Barca ayağında topu iyi tutan bir takım. Pas yüzdesi yüksek takım. Maçın genelinde top onlarda olsa da pozisyon bazınd geri kaldılar. Bal yapmayan arı misali.

Sen Sneijder'e dikkat çekmişsin, ben bu isim dışında senin önüne Lucio ve fazla beğenmediğim bir isim olan Motta'yla bir de Milito'yu söyleyebilirim.

Aslında İnter takım halinde çok iyiydi. Eto'o dışında herkese 10 üzerinden en az 8 verebilirim.

Popüler Yayınlar