Messi'nin ödülü üzerine



Messi Altın Top ödülünü üçüncü kez kazandı. Ve elbette, yine hak ederek. Fifa, ödülün üzerine ufak bir söyleşi yapmış. Oradan bir alıntı yapacağım.

Ödülünü Xavi'ye adadın. Sana pas atmayı keserse o da bir gün bireysel olarak bir Altın Top ödülünü kazanabilir mi sence? 
Xavi zaten benim hakkımda düşündüklerini bir çok kez söyledi ve ben de onun için benzer şeyleri söylüyorum. Birbirimize ihtiyacımız var ve arkadaşlığımız hangi ödül olursa olsun sürmeye devam edecek.
Klas bitiriş. Yalnız, işin başka bir yönü var ki o da Xavi'nin bu ödülü ne zaman kazanacağı... Tam bu sırada aklıma Laudrup esti. 90'ların ortalarına kadar Barcelona'nın Rüya Takımı'nın belkide en iyi oyuncusuydu Laudrup. O da bir ödül kazanamamıştı döneminde. Hatta bundan takım arkadaşı Pep Guardiola da "Böyle bir oyuncu nasıl Altın Top ödülü kazanamaz anlayamıyorum." diyerek yakınmıştır. Bugün Xavi de benzer durumun içinde. Bir çok otorite bu ödülü nasıl Xavi'nin alamadığı hakkında eleştiriler getiriliyor. Genellikle yılın skorer isimlerine verildiğinden dolayı Xavi'nin de işi zor. Neyse biz işi Messi'ye bağlayalım. Hak ediyor çocuk.

Yorumlar

Popüler Yayınlar