Çin'de düşen uçakla ilgili son gelişmeler

China Eastern Airlines (600115.SS) Boeing 737-800, 132 kişiyle Pazartesi günü iç hat uçuşunda seyir irtifasından ani bir inişin ardından güney Çin'deki dağlara düştü. Çin medyası, kazadan kurtulan olduğuna dair herhangi bir işaret bulunmadığını söyledi.

Havayolu şirketi, kaç kişinin öldüğünü belirtmeden yolcuların ve mürettebatın yasını tuttuğunu söyledi. Boeing firması ise China Eastern'a yardım etmeye hazır olduğunu ve olayla ilgili olarak ABD'li ulaşım güvenliği düzenleyicileriyle temas halinde olduğunu söyledi.

Çin medyası, bir aracın araç kamerasından, görünüşe göre dikeyden yaklaşık 35 derecelik bir açıyla ağaçların arkasına yere dalış yapan bir jeti gösteren kısa otoyol video görüntüleri yayınladı. Reuters görüntüleri hemen doğrulayamadı.

Uçak nereye gidiyordu?

Uçak, Yunnan eyaletinin başkenti olan güneybatıdaki Kunming kentinden Hong Kong sınırındaki Guangdong'un başkenti Guangzhou'ya gidiyordu.

Uçak neden düştü?

China Eastern, kazanın nedeninin araştırıldığını söyledi. Bu tür kazaların tipik olarak birden fazla faktörü içerdiği ifade ediliyor.

Havayolu, uçaktakilerin yakınları için bir yardım hattı sağladığını ve bölgeye bir çalışma grubu gönderdiğini söyledi. Çin devlet televizyonu, China Eastern'e atıfta bulunarak, uçuşta yabancı bulunmadığını bildirdi.

Yolcuların akrabaları, arkadaşları ve meslektaşları Pazartesi günü geç saatlerde jetin varış yeri olan Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı'nda kordon altına alınmış bir alanda toplandı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar