David Moyes: "Guardiola, Futbolun Heston Blumenthal'i Gibi"


West Ham United'ı 2-1'lik skorla mağlup eden Manchester City, 20 maçlık bir galibiyet serisi yakalayarak inanılması güç bir başarı elde etti. Bu başarının arkasında elbette modern futbolun filozofu olarak adlandırılan Pep Guardiola var.

50 yaşındaki teknik adam West Ham maçıyla birlikte City başında 200'üncü galibiyetini elde etti. Daha önce İngiltere'de hiçbir teknik adam bu kadar kısa sürede bu başarıyı elde edemedi. Manchester City en son 15 Aralık 2020'de puan kaybetmişti. Son mağlubiyetini ise 21 Kasım 2020'de Jose Mourinho'nun takımı Tottenham karşısında aldı. Eğer City gelecek hafta Wolves karşılaşmasında mağlubiyet yaşamazsa 2017'deki 28 maçlık yenilmezlik serisini tekrar yakalayacak ve bir sonraki hafta yeni bir rekorı kırmaya çalışacak.

West Ham maçından sonra galibiyet serisi hakkında konuşan Pep Guardiola şu sözleri söyledi: 

"Böyle bir dönemde, dünya genelinde salgın olduğu bir zamanda yirmi galibiyet, belki de kariyerimizde elde ettiğimiz en büyük başarılardan biridir."

West Ham United'ın teknik direktörü David Moyes, maçın ardından Pep Guardiola hakkında övgü dolu sözler sarf etti. Guardiola'yı ünlü İngiliz aşçı Heston Blumenthal'a benzeten Moyes, "Blumenthal, çikolatayı yumurtalarla karıştırmak gibi asla hayal edemeyeceğiniz aptalca veya çirkin bir şey yapacak ve malzemeyi ziyan edecek diye düşünüyorsunuz. Ama ziyan etmiyor ve işe yarıyor, Pep, futbol literatüründe, diğer pek çok insanın aklına bile gelmeyecek şeyler yapıyor. Ona çok saygı duyuyorum. Yenilikçi ve her zaman yeni fikirler arıyor." dedi.

Sözlerini sürdüren Moyes, "Oyuncularının daha iyi performans göstermesini nasıl sağlayabileceğini veya topu boşlukta nerede geri alabileceklerini ve rakibi sıkıştırabileceklerini düşünerek, bir düşünce kuruluşunda olduğu hissine kapılıyorum." dedi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar