Your Honor S01E02: Ne Anladık?

"Bugün aslında dündü..."

Yargıç Michael Desiato, meslekteki ahlaki değerlerini yitirip kazaya karışan ve çarptığı kişinin (Rocco Baxter'ın) ölümüne sebep olan oğlu Adam Desiato'yu kurtarmaya çalışıyor.

Yargıç Desiato, olayları dünmüş gibi yeniden canlandırıyor ve oğlunun kazada hüküm giymemesi için tüm delilleri ortadan yok etmek için uğraşıyor. Adam'ın yerine Kofi Jones isimli bir çete üyesi ayarlanıyor ve Kofi, Rocco Baxter'a çarpan ve ölümüne sebep olan söz konusu arabayla polis tarafından yakalanıyor. Baxter'ın üzerinde cep telefonu çıkmadığı için telefonunun da çarpan kişi tarafından ele geçirildiği düşünülüyor. Baxter'ın zengin istiridye tüccarı olan mafyatik babası oğluna ait telefonu bulmak için Kofi'yi sorguya çekiyor. Kofi Jones'u bir depoya götürüp ellerini kelepçeliyorlar ve ağzını bantlıyorlar. Yanına gelen Jimmy Baxter'ın adamlarından biri Kofi'yi sorguluyor ve telefonun nerede olduğunu soruyor. İstedikleri cevabı alamadıkları için onu bir arabanın içine koyarak gazla boğmaya çalışıyorlar. Daha sonra polis tarafından annesinin evine baskın düzenlenip telefonu orada arıyorlar.

Desire çetesi suçlamayı kabul etmesi halinde Kofi'yi ve ailesini koruyacaklarını, aksi halde onların güvenliğini sağlayamayacağını ifade ederek aslında Kofi'yi tehdit ediyor. Bu durumdan etkilenen Kofi Jones çıkarıldığı mahkemede suçlu olduğunu kabul ediyor. Annesi ise oğlunun bu davranışına anlam veremiyor ve Yargıç Desiato'dan yardım istiyor. Desiato böyle bir yardımda bulunamayacağını ifade ediyor ancak Kofi'yi kurtarmak için Lee isimli avukat arkadaşından yardım istiyor. Lee, başlangıçta Yargıç Desiato'nun neden böyle duruşmaya ilgi duyduğunu ve orada olduğunu merak ediyor ancak Kofi'nin kullandığı arabanın Yargıç Desiato'nun oğlu Adam'a ait olduğunu öğrendiğinde bu açıklamayı mantıklı buluyor. Lee, Yargıç Desiato ile (muhtemelen) yatma teklifi karşılığında yardım edeceğini taahhüt ediyor.

Bölümün sonunda Adam, Kofi'nin duruşmasından sonra boşalan salona gelerek kendisini mahkum olarak hayal ediyor. Daha sonra ise babası, hemen ardında beliriyor.

Peki ama bundan sonra neler olabilir? Yargıç Michael Desiato, arabasıyla ilgili ifade verirken güzel bir yalan uydurdu. Anahtarları yanında taşımadığını, ön sol tekere koyduğunu ve bu nedenle arabayı kolay bir şekilde çalmış olabileceklerini ifade etti. Ancak araç hareket ettirildiğinde, aracın altından Baxter'ın motoruna ait bir demir parçası çıktı. Bu delil, ilerleyen bölümlerde Yargıç'ı güç durumda bırakabilir. İkincisi ise oğlu Adam'a ait astım spreyinin olay yerinde bulunması ve gelecek bölümlerde başına dert açabilmesi ihtimali... Lee, seksi ve zeki bir kadına benziyor. Ancak Yargıç, onu alt etmeyi başarabilecek bir potansiyel olduğunu ikinci bölümde çoktan hissettirdi.

Bu arada dizi İsrail televizyonlarındaki Kvodo isimli bir yapımdan uyarlanmış. Meraklısı buradan orijinaline göz gezdirebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar