Hagi, Cana&Neill

Gaziantepspor maçının ardından ne gördük Galatasaray'da? Hagi'yi. Yanlış seçimleri. Antrenör deneyiminin zayıflığını. Neill döndükten sonra Cana&Servet tandemini bozmayarak yapılan hatayı.

Biraz daha açalım.

Sivasspor maçında 1-0 önde olan Galatasaray'ın yediği bir kontra atak vardı. Mehmet Yıldız topla birebir devam ederken karşısında sadece Lorik Cana vardı. Lorik vücudunu kullanarak topun dışarı çıkmasını sağladı. Buradan öğrendiğimiz Lorik Cana'nın 1'e 1'de vücudunu nasıl iyi kullandığıydı. Fakat bu bir hamle değildi. Birebir bir vücut kullanmaydı. Lorik bir önceki maçta da Servet ile beraber oynamış ve topu iyi dağıtmıştı.

Bugün Asya kupasından dönen Lucas Neill ve Kewell takımla birlikteydi. Direk başladılar. Ama bir sorun vardı. Hagi yine savunma tandemini bozmamıştı ve Lucas Neill'i orta sahaya monte etmişti. Lucas Neill orta sahada pozisyon aldı ve dikine iyi toplar dağıttı. Bu, orta sahaya artı bir hamle gibi görünse de yanlış bir tercihti. Çünkü Lorik vücut hamlesinde iyiydi, Neill ise teknik hamlede. Neill daha akıllı oynuyordu. Yani bu, takımın hücum yönüne artı bir hamle oldu ama savunma yönüne aynı şekilde büyük bir eksi. Culio ve Yekta'nın ofansif role bürünmesi ve Yekta'nın her iki pozisyonda etkisiz kalması Hagi'nin ikinci yarıda değişiklik yapmasına sebep oldu. İlk yarıda yenilen golde Cana topu oyuna sokarken kaptırmış, Hakan Balta geriye koşamamış ve içeri çevrilen düzgün bir top Galatasaray kalesinde gole dönüşmüştü.

İkinci yarıda Hagi ilk hamlesini yaptı. Daha kötü bir hamle oldu bu. Yapması gereken basitti. Lorik Cana ve Lucas Neill'ın yerlerini değiştirmek. Orta sahaya direnç kazandırmak. Lucas Neill'ın böylece o topları 10 metre geriden kullanacaktı ve bununla birlikte hamle şansı olacaktı. Devam edelim. Stancu golü buldu. Ardından Antep'in kornerinde Lucas Neill'ın pozisyon gereği ceza alanı içinde değilde ön direkte bulunması ve çevirdiği yanlış top Galatasaray kalesinde gole dönüştü. 10 dakika içinde de dikine bir top gelecek ve Lorik Cana yine hamlede geçiecek ve Cenk düzgün bir vuruşla skoru 3-2'ye getirecekti. Daha sonra Aydın, Baros gibi yanlış hamleler direnci daha da kırdı. Galatasaray kırıldı. Neill'ın kaptırdığı bir top ile ofsayt golü yenildi. Hakemin korkarak gösterdiği köşe vuruşundan önce verilmeyen bir penaltıyla takım tabiri cayiz ise yırttı. Hagi yırttı. Bu seçim bu akşam 3 gol yedirdi Galatasaray'a. Bu yanlışları çevirmek yine onun elinde. Çünkü 1-0'lık bir skor bile yetebilir Galatasaray'a. Daha kötüsü olabilirdi. Son dönemde bu tür umutlarla evdeki maçlarda alınan skorlar yeterli olmamıştı ama futbolun şansı bu kez Galasaray'la olur mu? Bunu zaman gösterecek...

Yorumlar

Popüler Yayınlar