Slovakya 0-2 Paraguay; Martino'nun vicdanı


İtalya maçı sonrası maç değerlendirmesi yapmamıştım. Tek bir sorum vardı maçla ilgili o da Santa'nın yedek kalma sebebi neydi merak ediyordum. Martino'nun vicdanı çok sızlamış olacak ki bu maça Santa'yla başladı. Rakibi iyi domine edecek bir orta saha ve Valdez'i daha verimli kullanabileceği bir hücum hattı oluşturdu. Maçın genelinde üstün olan taraftı Paraguay ve Slovakya'ya hücum şansını bırakın pas şansı dahi vermedi. Paraguay ise oldukça agresif, basit ama olgun bir futbol oynadı. Gol için aceleci davranıp defans güvenliğini hiçe saymadı. Topu kontrolü altında tutmak en büyük hedefi oldu takımın.


Paraguay için işler iyi de gitti, çok güzel bir arapası sonucu klas bir vuruşla topu ağlara gönderen Vera takımını öne geçirdi; 1-0. Oyun bu dakikadan sonra ilk maçta son dakikada gol yediği için sıkışan Slovakya lehine daha da zor oldu. Paraguay'ın üstüne gitmek ve gol atmak zorunda olan Slovakya geride açık vermemeye çalışsa da defanstaki basit top kayıpları kalelerinde pozisyon vermelerine sebep oldu.


İkinci yarı ilk yarıya oranla daha zevksiz ve daha kalitesizdi. Rahat oynayan Paraguay rakibinin üstüne gelmesine izin vermeden oyunu kontrol etti. Slovakya hiçbir hücum etkinliği gösteremeyince Paraguay da sakin futbolunu sürdürdü. İkinci yarının ilk 15 dakikası taç atışları ve kalecilerin paslaşmalarıyla geçti. Oyun iyice soğumaya başlayınca da Cardozo oyuna girdi, Torres oyuna girdi. Paraguay bu hamlelerle biraz daha hareketlendi ve galibiyet için 2. golü de bularak net bir skorla puanını 4'e çıkardı.


Bundan sonrası Paraguay adına daha kolay, Yeni Zelanda'yı yenmeleri onlara liderliği rahatça getirecektir ve ya Japonya'yı ya da Danimarka'yı bekleyecekler. Beraberlikte dahi avantajlı olan taraf Paraguay olabilir. Ama ben yeneceklerini düşünoyrum, şahsen.


Maçın özeti için ise Martino'nun bu maça daha cesur çıkmaları sonucu galibiyetin kolay gelmesi diyebiliriz

Yorumlar

Popüler Yayınlar