Brezilya 2-1 Kuzey Kore; Elano ve diğerleri

Belki tam olarak bekleneni veremedi sambacılar, ama ne yapacaklarının sinyallerini verdiklerini düşünüyorum. Robinho'nun bilekleri, Elano'nun zekası, Maicon'un yardırmaları, Bastos sol ayağı ile bunlara birde formda Kaka ve Fabiano eklenince Dünya Kupasının kuşkusuz en iyilerinden biri olabilirler. Daha öncede favorimin Brezilya olduğunu söylemiştim. Bizi en azından diğer maçların etkisinden biraz olsun çıkardılar.

Dunga'nın yarattığı Brezilya'nın hala sorunları olabilir. Fakat iyi yönlerinden değerlendirelim. Öncelikle müthiş bir savunma dörtlüsü var. Maicon, Lucio, Juan ve Bastos. Bekleri oyun dizilişi nedeniyle sık sık bindirmeler yapıyorlar. Robinho içeri kat ediyor ve Elano forvete destek veriyor. Sürekli dikine oynuyorlar. Bugün yine Brezilya'nın sağı Brezilya'ya maçı getiren kanattı. Burada Elano'nun belirleyici pasları ve oyun zekası önemliydi. İlk golde yaptığı asist ve Maicon'un nefis golü ardından maç içindeki bindirmeleri ile maçın adamı seçildi, fakat ben Elano'nun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kuşkusuz bu Galatasaray için belirleyici bir faktör. Elano bu oyununu sürdürecektir.

Brezilya'nın sorunu ise ileride basamayan oyuncular. Kaka, Robinho, Fabiano top kaptırdıklarında ilerde çakılı kalıyorlar. Takım savunmalarına dahada yardımcı olmaları gerek. Bugün gerçekten formsuz bir Kaka ve Fabiano vardı. Elano oyundan alındıktan sonra Brezilya durakladı ve golü yedi. Bu sorunu aşarlarsa çok daha iyi bir Brezilya seyredeceğiz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar