Ajax futbol okulundan yeni bir dünya yıldızı mı doğuyor?

Christian Dannemann Eriksen, 14 Şubat 1992 doğumlu Danimarkalı futbolcu. En iyi düzenin kurulu olduğunu bildiğimiz Ajax genç akademisine Odense Boldklub takımından katıldı ve 2008 yılında Ajax ile €1m karşılığında profesyonel kontrat imzaladı. Birçoğumuz onu Afrika'da oynanan Dünya Kupası -Dünya Kupası'nda forma giyen en genç oyuncu- ile tanıdık. 2011'in sonlarına doğru yaklaştığımız şu günlerde gösterdiği performans yanıltıcı olmadı ve görünen o ki dünya futbolu yeni bir yıldız kazanıyor.

Ona ilk şans verenlerden biri olan dönemin Ajax teknik direktörü Martin Jol, pozisyonuna bağlı olarak onu Sneijder ve Van der Vaart'a benzetiyor. Tekniği, oyun vizyonu ve hızı ile bu günlerde Johan Cruijff onun Laudrup kardeşlerin izinden yürüyebileceğini düşünüyor. "Verilen ödül onun için sadece bir başlangıç. Bu ödül, onu, vitrinin en tepesine çıkması için daha istekli kılmalı. Yeteneği artık herkes tarafından kabul görüldü. Stili tıpkı diğer Danimarkalı oyunculara benziyor. Brian ve Micheal Laudrup ile kıyaslayabilirsiniz ancak onlarla aynı seviyeye gelmesi gerekiyor."

Eriksen aynı zamanda ülkesinde en iyi Danimarkalı futbolcu ödülünü kazandı. Takım arkadaşı bir başka Danimarkalı Nicolai Boilesen ise en yetenekli genç futbolcu ünvanını aldı. Özel turnuvalarda ve alt milli takımlarda gösterdiği performansla Manchester City'nin yakın kıskacına girdi ancak Eriksen City için Ajax'ı bırakmak istemediğini açıkladı. Eriksen ile ilgilenen diğer kulüpler: Barcelona, United, Tottenham ve Arsenal. Şuanda kariyerine bir KNVB Kupası ve Eredivisie lig şampiyonluğu sığdıran Eriksen, Şampiyonlar Ligi'nde de mükemmel bir çizgi çiziyor.

Kişisel olarak Eriksen'in Ajax'da 2-3 yıl daha geçirmesi düşüncesindeyim. Bu teknik ve zeki oyun vizyonunu İngiltere'de yitirmemeli. Keza Laudrup örneklerinin başarısız olduğunu gördük. Eğer bir ayrılık düşünürse seçeceği lig kesinlikle İspanya olmalı. Aşağıda birkaç video görüntüsü bulunuyor, ayrıca bu kanalı takip ederek daha fazlasını bulabilirsiniz. Bir Ajax hayranı olarak, hünerlerini umarım daha uzun süre izletir bizlere.







Yorumlar

Popüler Yayınlar