Şimdi Yoksunuz İkiniz


Bugün 2 Şubat. Metin Oktay'ın doğum günü. Metin'in. Futbolun asla sadece futbol olmadığının hikayelerinin anlatıldığı Metin. Bugün o yok, Ali Sami Yen'i yıkıyorlar. Yok ikisi de. Biri gitti diğeri gidiyor. Ama dert etmeyin, efsaneler ölmez diye boşuna demiyorlar. Yaşatacağız, yaşattıracağız. Bir yazı paylaşayım bu günün hatrına, Milliyet arşivinden. Yazıda ikisi de var. Metin ve Ali Sami Yen. Metin Oktay'ın ağlarını yırttığı golü bir Fenerbahçe efsanesi İslam Çupi yazarlık yaptığı dönemden alıyor kalemine...

“Bu da meşin tarihine “ağların bile tutamadığı gol” olarak geçecek.Galatasaray’ın maçtan önceki klâsına favorilik etiketi iliştirilen Fenerbahçe’yi devirişi, bir büyük olayla düğümlenecekti. Bu büyük düellonun sonunda sarı-kırmızı taraftarların gözleri, deniz tarafındaki kalenin sol üst direğine dönmüştü. Orada kocaman bir delik vardı. Direğe çakılı çivilere gerilmiş ağlar paramparça olmuştu. Sanki Özcan’ın koruduğu Fenerbahçe kalesini, futbol topu değil de; yırtıcılığı aşırı, bir köpek balığı ziyaret etmişti. Ve bu deliğin şerefine kalkan sesler vardı Mithatpaşa’da. Onbinler bir dev ağızmış gibi bağırıyorlardı:

“Me-tiin, Me-tiin!” diye. KRAL, Fenerbahçe’nin yıkılıp gittiği mücadelede yine soldan topla yürümüştü. Naci bastırmıştı hemen. Metin bir çalımla ondan kaçırmıştı meşin yuvarlağı. Devrin en büyük santrhafı, markajından bir sabun gibi kayıp giden Metin’e artık sadece bakıyordu. Çok çaprazdan vurdu Metin! Topun şiddetinden Özcan’ın sadece saçının telleri kalkmış, Fenerbahçe’ye ise yırtık ağlar ve bıçak gibi kesen bir gole üzülmek kalmıştı.”

Yorumlar

Popüler Yayınlar