King Kenny ile 1979 Yılında Dünya'ya Bakış


1979 yılında Kenny Dalglish’in yıllığı için seçtiği dünya karmasına rastladım. Hazır yakalamışken bloga post olarak gireyim dedim. Alttaki açıklamalar ise Kenny'in birebir görüşleri.

1. Ray Clemence
“Liverpool için 250’den fazla çıkardığı şutlarla Ray kendi rekorunu konuşturur. O, dünyanın sayılı kalecilerinden biridir.”

2. Danny McGrain
“Parlak, sağ bekten kim saldırırsa orayı savunur. Sakatlıklar 78 Dünya Kupası’nda performansını göstermesini engelledi.”

3. Paul Breitner
“Batı-Almanya ile Dünya Kupası sahibi. Orta saha şemasında ve ataklarda iyi bir sol bek. Ayrıca Real Madrid’de kendisini kanıtladı”

4. Bobby Murdoch
“Celtic harikasının Lisbon aslanları kenesi, orta saha oyuncusu. Güçlü mücadele, iyi pasör ve yetenekli bir koşucu.”

5. Franz Beckenbauer
“İlham verici bir liderlik, topu tehlikeli hale getiren bir oyuncu, harika bir stoper.”

6. Daniel Passarella
“Arjantin ile Dünya Kupası’nı kazanan kaptan. Etrafındaki oyuncuları düzenler ve dikine oynar. Akıllı bir defans oyuncusu.

7. Rivelino
“Usta Brezilyalı. Bir takımın yarısını doğrayabilen sol ayak. Ölümcül serbest vuruş uzmanı, üstün pasör yeteneği ve bir takımın generali.”

8. Denis Law
“Dünya sınıfında bir oyuncu. Yetenek başlığı ve ateşten doğası onu ölümcül bir rakip yapar. Kutunun içinde harika derece hızlıdır.”

9. Johan Cruijff
“Göz kamaştırıcı Hollandalı. Bir orta saha ve forvet olarak pas, şut ve mücadele becerisi büyüleyicidir ve ileriye doğru bir oyuna hakimdir”

10. Pele
“Bin golden fazla birinci sınıf gol atan harika bir adam hakkında söylenecek başka ne vardır ki?”

11. George Best
“Hız, denge, beceri, bitirici güç ve sınırsız güvene sahip hücum oyuncusu. Kariyeri dış baskılar tarafından kısaltıldı.”

Yorumlar

Popüler Yayınlar