Bak Ibra!


Burada felsefe asla değişmez. Ya bize ayak uydurmaya çalışırsın ya da artık kafamın içinde değilsin!

Ibra Eurosport'a konuşmuş. Onun açıklamalarına kulak verelim daha sonra üzerine bir kaç yorum yapalım. "Barcelona'da sorunum felsefe ile alakalıydı. Hiç kimseyle problemim olmadı. Yanlış birşey söyleyebileceğim kimse yoktu. İlk 6 ay herşey olağanüstüydü, işler iyi gidiyordu ve ben mutluydum. Hala ne olduğunu bilmiyorum. Hala bir cevap bekliyorum. 2010 yılından sonra bir kaç Guardiola benimle hiçbir şey konuşmadı. Mourinho ile birlikte bana verdiklerinden dolayı onun için katil olabilirdim. Çünkü Mourinho beni bunun yapmaya teşvik etti. Özellikle 70 milyonluk bir oyuncu alıyorsanız ona göre bir oyun planı ayarlamak zorundasınız. Guardiola benimle oyun yapısını değiştirebilirdi çünkü ağaçlardaki kuşları görmek için beni satın almadı.

Şöyle bir kurgu: Ibra ilk 6 aydan sonra Guardiola'ya gitti, kendisine göre bir oyun planından bahsetti. Guardiola daha sonra onunla konuşmamaya başladı. Çünkü herşey o anda kafasında bitti. Ibra'ya yine de birisi şöyle diyebilirdi "Hadi ama, bu felsefenin tohumları atılırken bu adam kulübün beyniydi. Nasıl bunu değiştirmeye çalışırsın!" Ibrahimovic sürekli Guardiola'nın kendisiyle konuşmamasından bahsediyor. Ama Guardiola kulüpte iletişimi en iyi adamlardan biri. Abidal, Bojan ve Messi ile yaptıkları şakalar onların ne kadar dost ve işlerine geldiğinde ne kadar seviyeli olduklarını gösteriyor. Bu çizgiyi dengede tutmak kolay değildir. Ayrıca Guardiola oyuncuların sorunları olduğunda onların bir yemeğe çıkarıp bunu halletmeye çalışıyor. Ibrahimovic ise hala onun hakkında konuşmaya devam ediyor.

Bir adam düşünün, kulüpte geçen yıl 6 kupayı kazanmış bir takıma geliyor. Kendisinin üzerinde de 70 milyonluk bir değer apoleti var. Guardiola'dan oyun planını değiştirmesini istiyor. Guardiola bu felsefeye en çok sahip çıkacak adamlardan biri. Ona söylemesi gereken en son şeyi söylüyor. Guardiola için o an bitiyor Ibra. Xavi daha geçen haftalarda Guardian'da yayınlanan röportajda "Burada 2 yıl kupa kazanamazsanız herşey değişir ama felsefe asla!" diyor. Kulübün öz çocuğu diyor bunu. Yıllarını vermiş bir adam. Ee sen kim oluyorsun Ibra? deyip kapıyı gösteriyor Guardiola. Bak Ibra, işte bu kadar basit diyorlar. Guardiola onu transfer edip sene sonunda kapıyı göstererek büyük bir zarar yaptı ama 70 milyon ve felsefeye karşılık o, yine en çok keyif aldığı şeyi seçti. Bu yüzden her ne kadar hata yapsa da Guardiola hayranı olacağım bir felsefe hocası olacak.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
tabi bi tamamen ibra'nın guardiola'ya taktik değiştirmesini söylediğini düşünerek bir varsayımdan öteye gitmez. ibra bi yanlış yapmıştır veya oyun planına uymadığına düşünmüştür ama gerçekten 70m ödüyosa bi oyuncuya biraz daha düşünmeliydi. hatasından döndü villa'yı aldı ayrı mesele ama orada guardiola da biraz suçlu
Unknown dedi ki…
bence de sanki Guardiola da bir problem oldu... Üstüne okadar para harcanmis, mecbursun. Yetmedi okadar paranin üstüne, Etoo ya küfür eder gibi yolladin oraya, deydi mi ?

Ne derseniz deyin, Guardiola okadar mükemmel bir TD degil.
BasitOyna Blog dedi ki…
Bende katılıyorum 70 milyonluk büyük bir zarar yaptığı konusuna. Üstelik Eto'nun gönderiliş biçimini de iyi değildi ama sonrasında Camp Nou onu çok iyi karşıladı. Barcelona idmanına geldi Eto. Bence bunlar güzel şeyler. Dünyanın en iyi ve en mütevazi takımı. Bunu da Guardiola başardı, bunu göz ardı edemeyiz.

Bugün tüm Barcelona oyuncuları her zaman en iyisini veriyor. Messi'yi ilk gördüğünde "benimle birlikte her maç 3 yada 4 gol atacaksın" demiş ve şimdi Messi bir uzaylı gibi. Diğer oyuncularda aynı şekilde. Yani bunları başaran bir adam bence mükemmel bir insan ve mükemmel teknik direktördür. Kulübün 20 yıllık felsefesine sahip çıkması 70 milyondan çok daha önemlidir. 6 kupa kazanmış bir takıma gelip bir oyuncu benim üzerime oyun kur, bana ayrıcalık tanı da diyemez. Guardiola kurallarını burada yürüttü ve bence en iyi kararı verdi. Ibra da mutlu, Guardiola'da.
İsmail dedi ki…
Şu finansal durumda olan bir kulübün 70 M € öderken çok daha fazla düşünmesi lazımdı. Heleki bazı futbolcular için paramız yok ama almak istiyoruz diye ağlarken.

Popüler Yayınlar