22 Mart Ayından Bu Güne Kısa Bir Derleme: Adnan Polat İcraatları

22 Mart 2008, Adnan Polat'ın başkanlığa seçildiği gündü. O günden bu güne kısa bir derleme...

Başkanlık Dönemi ve Kalli'nin Ayrılışı:
Kalli Adnan Polat'ın yanına gelip takımdan ayrılmasının doğru olacağını söyledi. Çünkü yönetimden bazılarıyla idari konularda anlaşmazlık yaşıyordu. Adnan Polat bunun ilk başta doğru olmayacağını söyledi ama gitmek isteyen adamı tutamazdınız... Takım Cevat Güler'in elinde, Hakan Şükür'ün kaptanlığında 6 haftayı 3 puanla kapatarak şampiyon oldu. 1-0 kazanılan Fenerbahçe maçında Polat yollarını ayırdığı adamı ve eski başkanları tribüne çağırarak birlik mesajı verdi.

2008-2009'dan Önce Gönderilen Oyuncular:
Bir sonraki sezon için hazırlıklar başlandığında ilk iş Hakan Şükür'ün sözleşmesinin uzatılmaması oldu. Hakan'ı düşünmedikleri için jübile teklifi yaptılar fakat Hakan futbol oynamak istediği cevabını verdi ve daha sonra Katar kulüpleriyle anlaşamayınca Trt'de yorumculuğa başladı. Bu sürede yönetimi çeşitli elbiseler giydirdi. Hakan ile birlikte Song, Okan, Carrusca, Bouzid gibi oyuncularda gönderildi.

2008-2009 Hazırlık:
Gönderilen Kalli'nin önerisiyle Leverkusen'in hocası Skibbe takımın başına geçirildi. Baros, Kewell gibi kaliteli futbolcular transfer edildi. De Santics kiralandı. Ve bununla birlikte genç futbolcular. Ferdi, Yaser, Volkan, Alparslan, Serkan. Adnan Polat ve ekibi Skibbe'nin arkasındayız mesajları verdi. Kürsüye çıktı ve Galatasaray için lig araçtır, avrupa amaçtır mesajını verdi. Özhan Canaydın'ın projelerini sürdürdü. Vizyonuyla etrafına güven saçmıştı...

2008-2009 Sezon İçinde Yaşananlar:
5. haftada rakibi analiz edemedi diye önce yardımcılarını, daha sonra Ali Sami Yen'de 5 yediği Kocaeli maçıyla birlikte Skibbe'yi kovdu. Devre arasında takımın stoper sorunu varken Meira'ya gelen teklifi kabul etti ve Kewell stoperde oynamak zorunda kaldı. Takım elendi. Skibbe kovulduktan sonra Bülent Korkmaz takımın başına geçirildi.

2009-2010'dan Önce Gönderilenler
Bülent Korkmaz'ın istifa mektubunu Adnan Polat yıl sonu kullandı. Aldığı genç oyuncular Alparslan, Yaser, Ferdi, Volkan, Serkan ise gelecek sezondan önce postalanmıştı. De Santics ülkesine döndü. Hasan Şaş Hakan Şükür'de olduğu gibi sorunlu ayrıldı, sözleşmesi bitmişti ve kimse ona bir şey söylemeden çekip gidecekti. O da Trt ile anlaştı ve yönetime giydirdi. Ümit Karan ligi gol atamadan bitirdi ve Eskişehir yolunu tuttu.

2009-2010 Hazırlık:
Takımın başına Rijkaard geçirildi, bunda en büyük aslan payı Haldun Üstünel'indi. O devrim yapacağına inanıyordu. Adnan Polat destek verdi. Rijkaard'ın etkisiyle Elano, Keita gibi futbolcular transfer edildi. Bülent Korkmaz kendi döneminde yönetime Leo Franco ve Bursaspor'dan Mustafa Sarp'ı sene sonunda alınmasını önermişti. İkiside bonservissiz takıma katıldı. Bununla birlikte Beşiktaş'la sözleşme uzatmayan Gökhan Zan Milli stoper diye alındı. Caner kiralandı.

2009-2010 Devre Arası Operasyonu:
Linderoth devre arasında gönderildi. Aydın Eskişehir'e kiralandı. Jo, Giovani kiralık olarak ve Lucas Neill Everton'dan takıma katıldı. Galatasaray yabancı sınırına takılmamak için Nonda'yı gönderdi. Baros sakattı, Jo'da sakatlık yaşadı ve takım forvetsiz kaldı. Orta saha yetersizdi. Takım ligi 3. bitirdi. Rijkaard devrim yapacak mesajları verildi, verilmeye devam edildi. Sürekli inandılar ama bir yandan sorunları halının altına atmaya devam ettiler.

Haldun Üstünel Operasyonu
Galatasaray döneminde bir çok başarılı işe imza atan Haldun Üstünel'in eli kaydırıldı. Daha sonra istifaya zorlandı. Haldun Üstünel'in kulüp ile ilişkisi kesildi. Adnan Polat Adnan Sezgin'e güvenerek hayatının hatasını yapmaya başlamıştı. Yeni yapılandırılacak olan Sportif A.Ş'nin başına da onu geçirecekti. Futbol şubesi artık ondan soruluyordu.

2010-2011'den Önce Gönderilenler:
Kiralık Jo, Giovani, Caner gönderildi. Keita bonservisiyle Katar'a verildi. Topal Valencia'ya gönderildi. Emre Güngör, Uğur Uçar Anadolu kulüplerinin yolunu tuttu. Leo Franco postalandı. Emre Aşık jübile yaptı. Genç oyuncular kiraya verildi.

2010-2011'e Hazırlık
Adnan Polat sezon başında savaşan Galatasaray yaratacağım demişti. Serdar Özkan bonservissiz Florya'ya girdi. Çağlar, Musa, Mehmet Batdal, Ali Turan ve kiradan dönen Aydın Yılmaz takıma katıldı. Pino, Cana, Misimovic ve İnsua takıma girdi. Bir programa çıkarak Rijkaard'ın bundan sonra bahanesi yok, tüm oyuncular milli takımlarında oynuyor dedi. Sene sonuna kadar Rijkaard ile devam edecekleri sözünü verdi.

2010-2011 Yaşananlar
Takım Eylül'ü görmeden Avrupa'dan elendi. 8 haftada 4 mağlubiyet alındı. Rijkaard ve ekibi kovuldu. Adnan Sezgin GSTV'ye çıkarak kimya tutmadı dedi. Ekibe plaket verildi. Rijkaard'ın tercümanı Mustafa Yücedağ transferlerin Rijkaard'ın isteği doğrultusunda yapılmadığını ve bazı oyuncuların Rijkaard'a ihanet ettiğini söyledi. Takımın televizyonu Rijkaard'a mikrofonu uzatarak böyle birşeyin olmadığını söylettirdi ve baskı altından kurtuldu. Terim'e teklif yapıldı, ailevi sebeplerden ötürü cevap alınamadı. Tek çare taraftarın sevdiği Hagi'ydi. Taraftarı buruk bir şekilde sevindirdiler ve 2 günde takımın kimyası değişerek Kadıköy'den puan alındı. Ardından yine başa sarmalar... Takım sonraki 3 maçında 1 galibiyet 2 mağlubiyet aldı ve yine dibi gördü. Adnan Polat Paris'te tatilde dergiye tünelin ucunda ışık var mesajları verdi.

Kişisel Görüş: Skibbe, Rijkaard gibi temiz insanlara yazık oldu. Taraftar tepkisinde geç kaldı, aslında bu anormal değildi çünkü o taraftarlar yönetimin yancılarıydı. Ve şimdi dib görüldü. Artık burdan sonra "Galatasaray'da kriz yok, ne de tünelin ucunda ışık var" mesajları verilemez. Galatasaray, tarihinin en kötü yönetimini gördü. Ve yine Galatasaray 12 haftada -3 averaja sahip bir takım oldu. Söylenebilecek fazla bir şey kalmadı...

Yorumlar

Popüler Yayınlar