Cruijff köşesi: Büyük sonuçları taşıyan şüpheler

"Barcelona tarihinin en görkemli anlarını geçiriyor. Takım 10 kupadan 8 tanesini kazandı ama herkes futbol değil de daha fazla para ve skandallar hakkında konuşuyor."

Guardiola'dan bahsedelim. Sen tanımlanan 10 kupadan 8'ini kazandın, hayran bırakan ve takdir edilen bir tarz gibidir bu. Ve sen, gençlik sisteminden gelen oyuncuların çoğunluğuyla bunu yaptın. Buna rağmen herkes futbol yerine para ile daha çok ilgilendi. Kulüp tarihinde bir bölüm sona erdi. Seçimler ve fikirler o şeyleri geliştirmek içindir. Onların herşeyi negatif bir miras mıydı? Hayır, mükemmel değilse bile bir çok şey pozitif anlamda ele geçti. Kusurlar neydi? Kimse henüz bilmiyor. Onlar kulübün ekonomisi için çok önemli çalışmalar yaptı. Bilgili bir kararı almak için mümkün olan bilgiye sahip olmanız gerekir. Bütün geçmiş gün ve hafta içinde bu bilgilerin sızmasında ki olanak nokta nedir? Çalışmalar tamamlandığı andan itibaren onun için bir zaman ve bir yer vardır. Eğer kulüp içinde sabit olarak birileri bilgi sızdırıyorsa bilemem.

Bir 1978 Rolex'i
Şimdiye kadar Guardiola takımına dikkat çekmek için güçlü oldu. Tabi ki orada bir kaç üzgün oyuncu olabilir. İnsanların çoğu, zamanın oyunculara ne verdiğine bakacak. Onlar yıl başına milyon dolarlar alıyor ve saat başına onları izlemek için paralar veriliyor. Neyin önemli olduğuna dikkat etmenin başka bir örneği. Ayrıca ben de oyuncuyken bana da bir saat veriliyordu. Benim hala 1978 dünya kupası için nitelediğimiz zaman bana Hollanda Futbol Federasyonu tarafından verilen saatim var. Altın bir Rolex. Biz futbolda neyin en önemli olduğunu anlamaya ihtiyaç duyuyoruz.

Chygrinskiy'nin satışı

Her zaman önemli olacak iki şey huzur ve sıkı çalışmadır. Teknik direktörlerin bu iki şeyi oyuncularına öğretmesi gerekir. Eğer Guardiola onu isteseydi sen Chygrinskiy'i niye satardın? Kulübün denge kitabındaki detayları bilmiyorum ve eğer onu satmak gerçekten zorunluysa satılmalıdır. Teknik direktörün istediği bir oyuncunun satılması, yanlış yolda yapılan şeylerin başka bir örneğidir. Onların bu çıkışlarını ayarlayabileceğini düşünmeyi isterdim ama Guardiola'nın asistana danışması anlam ifade etmez. Onun amacı teknik direktör, tahta ve oyuncu arasında iletişim kurmaktır.

Ve evet, bu sezona inanılmaz bir moda ile başlandığı doğru. Senin iyi futbol ve kupa başarıları olan, yetenekli bir takımın var ama kirli çamaşırhaneyi pislemeye devam edeceksin, bu bana hiçbir his ifade etmez. Ve eğer işler yoksulca gitmeye başlarsa o olmayacak çünkü takım, nasıl oynanacak olduğunu bilemez hale gelir veya Guardiola kötü bir teknik direktör olur çünkü biz şimdiden yatağa o suçlamaları koyduk.

Cesc Fabregas

Bir oyuncu konusu yalnız bırakılabilirdi. Yayın hikayeleri yaratmak için onların ön sayfasını kullanılır. Bu hafta sonu onlardan biri Cesc'in Wenger ile problemleri olduğunu yazdı. Hadi yolun diğer tarafına bakalım. Hadi düşünelim, diyelim ki: İngiletere Messi'nin imza için bir yol olarak Guardiola ve Chelsea ya da Manchester United'ı kullandığını yayımladı. Bu doğru ya da değil fark etmez çünkü her gazete ve dergi onun hakkında konuşuyor olur. İnsanlar bütünüyle onun kusurlu olabileceğini düşünür çünkü zararı senin, daha önemlisi birinin yapabildiğini hesaba almadan sorun yaratmaktır.

Yazar notu
Kaan Kavuşan'ın önerisiyle totalBarca blogunda Johan Cruijff köşesi ne zaman güncellenirse bunu Türkçe olarak sizlere çevireceğiz. Belki Cruijff'ün bazı düşüncelerine yorum da getirebiliriz. Keyifli okurlar.

Çeviri: Muhammet Gülhan

Yorumlar

Popüler Yayınlar