Cruijff-Guardiola: Yeni sezon kumarı ve avantajları

31 Ağustos'ta Cruijff köşesi'ni okurken yeni sezonda Barcelona'da yaşanabilecek sıkıntıları ve avantajları irdeleyelim dedim. Öncelikle Cruijff'ün açıklamalarıyla başlayalım: "Ibrahimovic'in ayrılışı ve Mascherano'nun gelişi: bu takımı 19 yapar. İkisi kaleci. 3 hedefin üzerinde sezona 17 oyuncu ile başlamak çılgınca görünüyor fakat bu Barcelona gibi takımlar için pek mümkün değil. Kulübün filozofu Guardiola kumarı tazeledi. Takımda yetenekli genç oyuncular var fakat takım benzer stilde oynadığı için uyum sorunu yaşamayacaklar. Eğer ben 19 oyuncudan biri olsaydım, kendimden geçmiş olurdum. Bilirdim ki ben sık sık oynayacağım, benzer pozisyonlarda deneneceğim. Hatta mümkün, çünkü önemli olan oynamak. Tüm bireylerin daha güçlü katkı vermesiyle grup daha güçlü olacak."

Barcelona için yeni sezona 17 oyuncu (ikisi kaleci) ile başlamak gerçekten kumar gibi görünüyor. Ama bu 17 oyuncu her kulvarda hedefinin en yukarısı olan Barcelona'nın 11'inde sık sık yer alacak. Zaman zaman rotasyona uğracak, başka mevkilerde denenecek. Guardiola'ya transfer sorulduğunda o zaten genç takımdan gerektiğinde 4-5 oyuncu alabiliriz demişti. Öncelikle gelen ve gidenlere bakalım:

Yaya Toure - Manchester City
Thierry Henry - New York Red Bulls
Rafael Marquez - New York Red Bulls
Ibrahimovic - Milan (kiralık)
Alexander Hleb - Birmingham City (kiralık)
Martin Caceres - Sevilla (kiralık)

David Villa - Valencia
Adriano - Sevilla
Mascherano - Liverpool

Guardiola yaşlandığını düşünen Henry yerine Villa'yı aldı fakat Ibrahimovic'i göndererek yerine başka bir oyuncu düşünmedi. Çünkü oraya Bojan-Pedro ikilisinden birini 11'e monte etmeyi düşünüyor. (İniesta'yı da kanatta kullanabilir) Yaya Toure'nin ayrılma isteğinin ardından defansif orta saha bölgesine Mascherano transfer edildi. Bu doğru hamleydi çünkü Mas karakter olarakta kulüp ile örtüşebilecek bir isim. Adriano'yu 13 milyon €'ya kadrosuna katan Guardiola Marquez' ayrılılığının ardından zaman zaman Abidal'i stoperde kullanmayı düşünüyor. (bkz.Sevilla maçı) Böylece Maxwell'in alternatifi ise Adriano. Sağ bekte yine Dani Alves'in herhangi bir sakatlığı söz konusunda Puyol ve Jeffren tercih edilecek ilk isimler gibi görünüyor. Sol içte Guardiola İniesta'yı kanatta kullanmak isterse onun mevkisinde (sözleşmesini 2014 yılına uzattı) Keita'yı düşüneceğiz. Çünkü defansif pozisyonda Mascherano'nun alternatifi Sergio Busquets olacak.

Barcelona'da en büyük yetenek, oyuncuları başka pozisyonlarda kullanabilmeniz. Bunu 17 kişilik Barcelona kadrosunun Guardiola'yı yukarıda anlattığımız gibi zorlamamasından anlayabiliriz. Guardiola yeni sezona kumar oynayarak başlıyor fakat bu yeni doğuşlar getirebilir. ..

Barcelona B takımı

Yorumlar

Dejan dedi ki…
bu cruijff köşesi muhabbeti aslında çok güzel. herhafta böyle çeviren biri olsa da okusak. (gizliden istek de yaptım) :D
BasitOyna Blog dedi ki…
Cruijff her hafta röportaj vermiyor ama :D Keşke o verse de biz çevirsek. :) Ama bu muhabbeti sevdim, belki şöyle haftalık ya da aylık cruijff köşesi diye bir bölüm oluşturabiliriz.
Dejan dedi ki…
posttaki link adresi baya baya "El Periodico"dan ingilizceye çevirilmiş meselâ da konuk yazar hesabı herhalde. Ben bir kurcalayayım dedim El Periodico'yu periodico olarak yazmış mı diye. Bazen haftada iki kez yazmış, bazen de 15'te bir. ee cruijff tabi canı istediğinde yazmış :) periodico'yu takip ediyorum bundan böyle. :)
BasitOyna Blog dedi ki…
Cruijff'ün köşesi linkteki site tarafından İspanyolcadan İngilizce'ye çeviriliyor. Biz de güncellendikçe kendi çapımızda takılırız bundan böyle. :)

Popüler Yayınlar