Busquets, Mascherano ve Guardiola

Panathinaikos maçından önce Guardiola basın toplantısında "oyuncularımdan şüphe etmem imkansız" demişti. Buna rağmen Hercules maçında 11'de başlattığı Mascherano'yu bir sonraki maçta yedeğe çekmişti. Busquets-Xavi-İniesta tandemini yeniden kuran Guardiola Pana karşısında rahat bir galibiyet aldı. Bu galibiyetin biraz iç yüzüne inmek istiyorum...

Busquets çoğu zaman çok tartışıldı Barcelona'da. Geçen sezon Inter maçında Chivu'nun atılmasında başrol oynarken yaptığı rol, onu birden antipatik yapmıştı. O günden sonra Yaya Toure'nin ayrılışıyla Guardiola ve taraftarlar o bölgeye bir transfer istemişti. Transfer döneminin son günlerinde Mascherano'yu kadrosuna kattı Guardiola. Daha sonra Süper Kupa maçında ezici bir oyun ve galibiyetle sezona müthiş girdi Katalanlar. Guardiola takımla bir çok idman yapan Mascherano'nun 11 için hazır olduğunu düşündü ve Hercules karşısında 11'de sahaya sürdü. Mascherano'nun durumu kıçına tüy takılmış tavuk gibiydi. Çünkü Barcelona çok farklı bir ekol, çok farklı bir oyundu. Mascherano kafa olarakta hazır değildi. O maçta ilk yarı sarı kart görmüş ve kırmızıdan zor kurtulmuştu. Mascherano Barcelona'da oynarken özellikle sert futboluna dikkat etmeli. Çünkü Barcelona'da top kapma görevi bir oyuncuyla sabit değil, sahada bulunan her oyuncuyla alakalıdır. Hücumda aynı şekilde. Yumuşak dilde pozisyon almak deniliyor buna. Derken ikinci yarı Xavi oyuna girdiğinde Mas kenara geliyordu. Keita defansif pozisyondaydı. Ama Barcelona kontradan yediği başka bir golle 2-0 mağlup oluyordu Hercules'e.

Bugün Busquets-Xavi-İniesta tandemini yeniden kuran Guardiola sistemini yeniden işletmeyi başardı. Çünkü Busquets bu oyunu ezberleyen, Barcelona DNA'sına sahip bir oyuncuydu. Pas trafiğinde olması gerektiği yeri bilen ve kendisine bu trafikte pay çıkaran Busquets'in bununla birlikte en büyük avantajı basit oynayabilmesi. Mas-Keita-İniesta üçlüsünde aksayan pas trafiği bu akşam yeniden kendini buldu. İlk golü yerken Barcelona, "abi bi gidin gusül abdesti alın" deniliyordu. Xavi o dramadan çok basit bir şekilde çıkardı Barcelona'yı. Barcelona'nın küçük elleri Messi hat-trick yapamadı ama harika bir asistle noktaladı akşamı. Yani anlayacağınız işler yeniden tıkırına döndü. Pep bugün doğru olanı yaptı ve Pana'ya 5 gol atarken 5 tanede kaçırdı. Zevk veren futbol ve en önemlisi Puyol geri döndü!..

Yorumlar

Dejan dedi ki…
zaten maschreano benim için çok abartılan bir oyuncudur. tek yönlüdür, ofansif katkısı yok denilecek azdır, oyun içinde de pasiftir. Topsuz alanda iyi sadece. Barcelona'nın Baroni'si olmaya aday bence.
Sertaç Murat dedi ki…
Aynı görüşteyim ben de, ama bunu yazıyı yazan adama söyleyince kabullendiremiyordum.:) Patlamaya aday bir transfer. Pep'in yüzü gülmeyecek transfer konusunda böyle transfer yaptığı sürece.
Adsız dedi ki…
Yazıda sanırım Mascherano için zamana ihtiyaç olduğunu söylenmiş. Transferin nasıl sonuç çıkaracağını zaman gösterir bence.

Popüler Yayınlar