Atletico Madrid - Barcelona / Önizleme

Öncelikle maç öncesi açıklamalara göz atalım.

Forlan: "Nasıl olursa olsun, kazanmak önemli. Barcelona gibi büyük takımlara karşı daha iyi motive oluyorum. Barcelona'nın Hercules'e karşı kaybetmesi birşeyi değiştirmez, bu hafta daha istekli olacaklar."

Guardiola: "Atletico Madrid kontra ataklarda çok iyi bir takım. Ayrıca harika bir kadrosu var. Açıkcası onların bu sene şampiyonlar yarışı içinde olabileceğini düşünüyorum."

Flores: "Akıllı olabildiğince olmak istiyoruz. Ve bu akşam bizim partimizi yapmayı sağlayacağım"

Atletico Madrid'in bu sene kadrosuna kattığı futbolcular:

Mario Suárez (defansif orta saha, €1.8 milyon)
Fran Mérida (atak orta saha, bedava)
Diego Godín (stoper, €8 milyon)
Filipe Luís (sol bek, €12 milyon)

Barcelona'nın bu sene kadrosuna kattığı futbolcular:

Adriano (sol bek, €14 milyon)
David Villa (forvet, €40 milyon]
Mascherano (defansif orta saha, €24 milyon)

Geçen sene puan rekoru kıran Barcelona'nın tek lig maçını kaybettiği stad Vicente Calderon'du. Barcelona ve Real Madrid gibi takımları yenebilecek güce sahip 2-3 takımdan biri Atletico Madrid'dir. Atletico geçen sene Dani Alves ve Yaya Toure gibi oyuncuları eksik olan Barcelona'ya karşı kazanmıştı. O maçta Keita 1 ay sakatlanmıştı. Eksik oyunculara baktığımızda Barcelona'da sadece Eric Abidal olarak görünüyor. Abidal geçtiğimiz günlerde izin alıp yurt dışına çıktı ve Atletico Madrid maçı listesine dahil edilmedi. Aguero oynar mı, oynamaz mı derken kadroya dahil edildi.

Barcelona'nın Calderon yolcuları: Valdés, Pinto, Maxwell, Alves, Piqué, Puyol, Milito, Adriano, Sergio, Mascherano, Xavi, Iniesta, Keita, Messi, Pedro, Villa ve Bojan.

Maçın başka bir ilginç yönü Ballon d'Or ödülüne aday 4 oyuncunun bu maçta sahada olacak olması. İniesta, Xavi, Messi ve Forlan. Bu yönden ilginç bir maç olacak fakat bu bir ödül savaşı değil, üç puan savaşı olacak.

Olası kadrolar:

' Valdes, Alves, Pique, Puyol, Maxwell(Adriano); Xavi, İniesta, Busquets; Villa, Pedro(Bojan), Messi
' De Gea, Alvaro, Godín, Antonio López, Perea, Assuncao, Raúl García, Simão, Tiago, Reyes, Forlan

Yorumlar

Popüler Yayınlar