4. haftanın ardından: Emiliano Insua

Aslında bu yazıyı dün yazacaktım fakat kişisel işlerim dolayısıyla fırsat bulamadım. Bir haftalık aradan sonra lige yapılan dönüşte herkesin en çok merak ettiği takım Galatasaray'dı. Özellikle gelen yeni transferlerin oynayıp oynayamayacağı merak konusuydu. Hakan Balta ve Arda'nın milli takımdan sakat dönmesi (ne yazık ki her zaman olduğu gibi) Insua ve Misimovic'i sahada görmemizi garantiledi. Misimovic'in kalitesi ve takıma oynama özelliği iyi takip edenler tarafından bilinir. İlk maçı olmasına rağmen takıma biraz olsun adapte olduğunu gördüm. Tek topları ve kıvrak bilekleriyle izleme keyfi verdi bana. İlerisi için büyük katkı yapacak gibi gözüküyor.
4. haftanın kafama kazıdığı "asıl" isim Insua oldu. 3. haftada aynı şekilde Fenerbahçe'li Okan'dan bahsetmiştim. Uzun zamandır oynuyormuş gibi takım içinde sırıtmamıştı. Bu hafta ise Insua bu görüntüyü çizdi. Sol bek mevkisi Galatasaray için artık daha güçlü olacak güvenini verdi. Pozisyon alma bilgisi (herkesin konuştuğu gibi) çok yüksek. Ne zaman nerede olacağı konusunda doğru işler yaptı. Hücuma katkısının fizik gücü ve takıma olan adaptasyon sorununu tamamen çözdüğünde daha da artacağına inanıyorum. Galatasaray'ın bu sezonki en iyi transferlerini son güne kadar sıralarken Kewell-Baros-Cana diye sıralarken şimdi başa Insua'yı alabiliriz. İlk maçtaki performansı her ne kadar çok çok üst seviyede olmasa da ilerisi için iyi bir izlenim oluşturdu. Genç ve hırslı bir görüntüsü var -ki bunu ilk geldiğinde yaptığı açıklamalarda da dile getirmişti. Bu denli yetenekli bir bek oyuncusu şampiyon olmak isteyen takımlarda bulunmalı.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
insua misimovic'ten daha çok adapte göründü ilk maçında. zamanla daha iyi olacaklar...
Burak Kereci dedi ki…
Arda'nın dönüşüyle hem Insua hem de Misimovic daha iyi olacaktır.Insua Arda'nın arkasında daha çok katkı sağlar.Misimovic ise Arda'nın gelişiyle daha az markajla oynar ve performansını arttırabilir.Herşeyi Arda'ya göre kurmak çok doğru değil ama bunlar da bir gerçek.
Sertaç Murat dedi ki…
kesinlikle. zaten ınsua'nın amacı burada kendini göstermek. onun çalışma azmi daha fazla olacaktır. Misimovic ise mevki itibariyle etrafındaki adamlara alışmak için adapte süresi geçirecektir. Baros'la olan ilişkisi ve sağ ve solda oynayan oyuncularla koordinasyonunu oturttuğu zaman çok büyük bir silah olacaktır.
Burak Kereci dedi ki…
kesinlikle doğru.misimovic'in iyi oynaması digerlerine baglı,bekleyip görelim.güzel olacak inşallah
Muhammet Gulhan dedi ki…
İnsua ilk yarı pasif olmasına rağmen pozisyonunu almasını çok iyi bildi. İkinci yarı daha da toparladı ve bindirmeler yaptı. Bu önündeki oyuncu ve bek arasındaki ilişki çok önemli. Eğer birlikte hücum yapıp birlikte savunmaya yapıyorsanız başarılı olursunuz. Elano-Maicon örneğinde olduğu gibi. Ali Turan sırtı dönük Elano'ya acayip acayip toplar verdi ilk yarı. Elano'dan bu şekilde kesinlikle verim alamazsınız tabi. Bindirme yaparak Elano'ya boş alan bırakacaksın ki Elano'da etkili olsun. İnsua daha zeki bir futbolcu.

Takım Misimovic'i tanımaya başladıktan sonra eminim Arda'nın yükü daha hafifleyecektir. Buna daha cesaretli bindirmeler yapan İnsua'yı da katarsak Milli Takım'da adllığımız verimi ondan alabiliriz...

Popüler Yayınlar