Temeller yıkıldığında yapılacak doğru şey ne olacak?


Aykut Kocaman Fenerbahçe'ye imza attığında arkadaşıma şöyle dedim: "Beşiktaş Ertuğrul Sağlam ile denedi olmadı, Galatasaray Bülent Korkmaz ile denedi olmadı. Fenerbahçe bunlardan ders çıkarıp Aykut Kocaman'ı teknik direktörlüğe getirmemeliydi." Evet, Fenerbahçe Young Boys'a kaybetti. Fenerbahçe ne mi yapmalı? Bence yapabileceği en iyi şey rakiplerini tebrik ve taktir etmek. Daha önce böyle sistemli, yardımlaşmayı çok iyi yapan ve defans - ofans anlamında birlikte organize olabilen takım çok az gördüm. Üstelik bu bütçeye rağmen. Young Boys ilk maçtaki çabasıyla turu zaten hak etmişti fakat istediği skoru alamamıştı. Bugün hakettiği değerin karşılığı buldu.

Aykut Kocaman Galatasaray maçı ile başlayan bu kırmızı kart serisine çare bulamadı. Fenerbahçe'nin oynadığı son 3 maçta yediği kırmızı kartların tek açıklaması "mental olarak hazır olamamak" Aykut Kocaman bunu başaramıyorsa bugün elenmeyide içine sindirmeli. Bülent Korkmaz Galatasaray'da ki ilk hazırlık maçında takımı müthiş hazırlamıştı. Aykut Kocaman işte bunu yapamadı ve takımı artık Avrupa Ligi'nde. Bugün Aykut Kocaman'ın Alex'i çıkarmasını falan eleştirmeyeceğim, Aykut Kocaman Alex'siz bir Fenerbahçe'nin nasıl oynaması gerektiğini zaten bu takıma öğretmeli. Aziz Yıldırım Daum'u göndererek Fenerbahçe taraftarının baskısından kurtuldu, Aykut Kocaman'ı getirdi. Fakat bugün kü başarısızlıkla Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe ile çıktığı 10 maç bile yok! Bu yüzden tüm oklar Aziz Yıldırım'ı hedef tutmakta. Antu'da açılan 3 tane Aziz Yıldırım istifa konusu gördüm, demek ki taraftar bu kadar sinirli. Aslında gerçekçi olmam gerekirse uzun süreli beraberlikler bazen sorun yaratabiliyor. Bir adam ya da bir oyuncu kulüp için elinden geleni yapmışsa o kulübü yeri geldiğinde en yürekli biçimde bırakıp gidebilmeli. Mourinho neden hep zirvede bırakıyor? Çünkü hep en iyi noktalarda bırakarak adından iyi söz ettirmek istiyor.

Bugün futboldan hiç anlamayan akrabam bana maçın son düdüğüyle beraber Fenerbahçe'nin teknik direktörü kim? diye sordu, Aykut Kocaman dedim. Geçen sene kimdi? diye sordu, Daum dedim. Sonra şöyle dedi: Türkiye'de ki bu zihniyetten nefret ediyorum. Pazardan domates alır gibi teknik direktör değiştiriyorlar." İşte futbolu hiç takip etmeyen insanların bile basit düşünerek çözebileceği bir nokta bu. Sadece Fenerbahçe için değil, tüm takımlar için söylüyorum bunu. Young Boys takımının iki maçta nasıl organize bir takım olduğunu gördük. Bunun başarı temelindeki en büyük etken kesinlikle doğru adam, doğru işler ve zaman. Tüfeği elinize aldığında komutanın gez, göz, arpacık! demesi gibi. Bu yüzden temelleri sürekli yıkarak bundan sonra yapacağınız doğru şey ne olabilir ki?

Dipnot: Aman ha Galatasaraylılar, gülme komşuna gelir başına diye bir atasözü vardır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar