Rafael Marquez [2003/2010] - Barcelona



Marquez'in ayrılığı, 7 seneden sonra gelmişti. Rafael Marquez kazandığı 12 kupayla görünüş bakımından Barcelona'nın en iyi 10 yabancısından biri oldu. Barcelona'ya Rijkaard'ın mutlu bakışlarıyla gelirken kimse bu kadar çok kupa kazanacağını tahmin etmiyordu. Çalıştığı her iki teknik adamla başarılara ulaştı, 2 kez Şampiyonlar Ligi'ni kaldırdı.


Merkezin Yarısı
Kulüpte onun ilk yılında Marquez bir merkez olarak kısmen yer aldı. Sakatlıkların onun onun başına bela olmasına rağmen ikinci senesinde, sakatlanan Motta ve Edmilson, onun aslında defansif orta saha oynayabileceğini ifade etmişti. Bu onun çok yönlülük anlamıyla kusursuzca doldurduğu bir rol oldu. Rafael Marquez aynı sezon tam 34 maça çıktı.

Rafel Marquez Rijkaard'ın takımının anahtar bir köşe taşıydı. 2005-2006 yılında yeniden sakatlıklar başlarken bu süre zarfında Marquezli Barcelona Paris'te Arsenal'ı 2-1 mağlup edip Şampiyonlar Ligi'ni kazanıyordu. Bu kupa Marquez'in kariyeri açısından önemli bir başlangıç oluyordu.


Sakatlıklar bela olmaya devam ediyor
Sakatlıklar yeniden 06-07 ve 07-08 sezonlarında Marquez'in etkilerini sınırladı. Toure takıma katılırken Marquez tekrar sevunmanın kalbine döndü. Sık sık ortada Milito ile forma giydi. Buna rağmen Barcelona için sert bir mevsimdi. Takımın tek bir kupa kazanmakta başarısız olduğu gibi.

Rijkaard takımdan ayrıldığı zaman Meksikalı tutmayı kararlaştıran yeni patron enerjisi: Pep Guardiola'ydı. Pep Marquez'i yeni planının bir parçası haline getirmek istiyordu. Marquez Nisan ayında Şampiyonlar Ligi yarı finalinde yine bir başka şansız sakatlık geçiriyordu. Kulüpte Marquez'in son yılı bir arka koltuktan daha çok şeyler almaları için gerekliydi. Çünkü Rafa yine çok az forma şansı bulabilmişti.


242 maçta 13 gol

Marquez toplamda Barcelona'da 7 sezonda 242 maçta forma giydi. Marquez'in attığı 13 golün çoğu harika tekniği sayesinde kullandığı frikiklerdendi. Rafael Marquez Rijkaard ile başladığı Barcelona kariyerine 12 kupayla noktayı koydu ve 2012 yılına kadar uzattığı sözleşmesini fesh etti.

Giderken arkasında bıraktığı cümle ise şuydu: "Her zaman Barca taraftarı ile birlikte olacağım."

Yorumlar

Popüler Yayınlar