Manchester United 3-1 Chelsea



Oyuncuları kupayı kaldırdıktan sonra sıra Sir Alex'e geldi. Çok gururlu kaldırdı kupayı. "Ben bunu hakettim" der gibiydi. Bu maçta değerlendirmek istediğim başka şeyler de olacak...

Her iki takım kadroları teknik direktörlerin maçı ne kadar ciddiye aldıklarının göstergesiydi. Ama daha yürekli olan Ferguson oldu. Çünkü böyle önemli bir maçta Rooney ve Owen'ı oyundan çıkarabilecek kadar cesaretliydi. Bence bugün pek fazla görünmeyen ama önemli işler yapan bir Valencia vardı sağ kanatta. İlk golü attı, ikinci golün asistini yaptı. Ancelotti bu durgun Chelsea'yi Obi Mikel'i çıkarıp Drogba'yı alarak canlandırdı. Chelsea 2-0'dan sonra baskıyı kurdu ve Essien'in müthiş çabalarıyla golü bulmayı başardı. (Sturridge'e attığı pas inanılmazdı) Sonrası? Berbatov'un pasif olduğu bir maçın ardından güzel aşırtmasıyla noktalandı.

Alex Ferguson'un bu sene ki transferi Hernandez bence bu sezon Owen'dan daha verimli olacak. Geçen sezon Rooney'in inanılmaz performansı lig şampiyonluğuna yetmedi. Fakat bu sene Hernandez ile birlikte özellikle hücum hattında gerek rotasyon gerekse gol sıkıntısında problem olmayacaktır. Bugün bu Manchester Chelsea'ye rahat 3 gol atabiliyor. Sir bu konuda Hernandez'i kadrosuna kattıkları için mutlu olmalı.

Bir başka konu oyuncu değişiklikleri & Türkiye üzerine. Ancelotti gerideyken Malouda'yı çıkarıp Sturridge'i alabiliyorsa, Anelka'yı yedek kulübesine gönderebiliyorsa, Sir Fabio'yu çıkarıp Smalling'i alabiliyorsa bizim ülkemizin yorumcuları Galatasaray - Fenerbahçe maçından sonra "Rijkaard bu maçın önemini bilmiyor" diyemez. Neden burada hep farklı ve art niyetli düşünülüyor? Çünkü futbol kültürü oturmamış bir ülkede yaşıyoruz. Bugün bu maçı izleyen ve bu hamleleri seyreden kaç tane yorumcumuz var acaba? Cevad Prekazi'nin takip ettiği kadar kaç tane futbolcu tanıyorlardır? İş yorum yapmaya gelince "Şu sağ kanattaki çocuğun adı neydi Güntekin" lerle olmuyor bu işler. Olaylara sabit fikirlerle yaklaşmanın en büyük nedeni budur. Türkiye dışına çıkamayan bu adamlardır.

Sir Alex Ferguson sezonun ilk kırmızı kanını çizdi. Bu sezon oyuncu kadrosunu elinde tutup daha da güçlendirdiler. Bu yüzden Manchester bu sezon daha fazla kupa kaldırabilir.

Yorumlar

Sertaç Murat dedi ki…
Benim için yazıdaki en büyük değer son paragrafın. Benzer şeyleri hatırlarsan FB ile oynanan dostluk maçı sonrası ben de yazmıştım farklı bir dil ve mizahla. Ülkemizde sağ kanattaki adamın adını sorarak futbol yorumlayanlar varken diğer yanda senin de dediğin gibi spikerin yanında oturup "başkana cd verdim" diyenler var. Biz daha çoookkk bekleriz adam akıllı yorumcuları.

Eline sağlık dostum.
BasitOyna Blog dedi ki…
http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/aytug/2010/07/30/ridvan_farki

http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/aytug/2010/08/08/boyle_yorumculuk_olmaz

Birde şunları inceleyebilirsin.
Sertaç Murat dedi ki…
Şaka gibi gerçekten, futboldan anlayanın da anlamayanın da konuştuğu şu dönemde (bkz. Ercan Saatçi) böyle adamları görmek daha da büyük çile. Hele ki eleştirmenliğini beğendiğim bir adamın kalkıp buna yorum yapması beni daha da şaşırttı.

Popüler Yayınlar