Johan Cruijff: The 'Phantom' Goal



1973 La Liga'ya gidiyoruz. Barcelona o yıl Johan Cruijff'ü kadrosuna katmış ve namağlup şampiyon olmuştu. Camp Nou'da ki maçlardan biri, rakip Atletico Madrid.

Kadrolar:
Barça: Sadurni, Rifé (Gallego 27'), Torres, De la Cruz, Costas, Juan Carlos, Rexach, Asensi, Johan Cruyff, Hugo Cholo Sotil, Marcial.

Atlético de Madrid: Miguel Reina, Melo, Capon, Eusebio, Ovejero, Benegas, Salcedo, Bermejo, Garate, Heredia (Abelardo 61'), Bezerra (Luis 85').

Johan Cruijff topla birlikte yine müthiş driplinglerinden birini atmıştı. Rakiplerine attığı çalım farenin peynirini hızlıca yemesi gibiydi. Daha sonra fare daha büyük bir peynir istedi, arka direğe bir koşu yaptı ve aldığı topu inanılmaz hızlı bir şekilde düşünerek uçan tekmeyle ağlara gönderdi. Kimileri için bu gol "Tam belirli bir an" oldu. Yıllarca konuşuldu. Bu golün ismine The Phantom Gol derler hatta. Büyüklerin küçüklerine anlattığı bir gol oldu. Johan Cruijff uçuşu oldu. Barcelona Atletico Madrid'i bu golle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Fare büyük peynire ulaşmıştı...

Yorumlar

Popüler Yayınlar