Devlere küçük kalan yıldız: Antonio Cassano



Roma'daki yıllarında ben bu adamı menajerlik oyununda tanımıştım ilk. Genç ve çok etkiliydi oyunda.:) Bu oyunları bir çok kişi bilir, ne kadar ciddi değerler barındırdığını falan. O dönemlerden sonra çok dikkatimi çekmiştir Cassano hep. Real Madrid'e transfer olduğunda şaşırmıştım da açıkçası. Bir anda böyle bir transfer beklenmedik bir şeydi benim için. Beğendiğim oyunculardan biriydi ve Real Madrid'e transfer olduğu yıl çok iyi işler yapacağına da inancım tamdı. 2006 Dünya Kupası'nda sakatlığından dolayı oynamamış olsa da Real'in aradığı isimlerden biriydi belki de Cassano. Real Madrid yine o klasik geniş ve yıldızlarla dolu kadrosunu kurmuştu ve içlerinde kimlere şans geleceği merak konusuydu. Fakat bir türlü ne sakatlığının etkisini atlatabildi ne de teknik ekibin gözüne girebildi.



Cassano yetenekleriyle çok farklı bir oyuncu, takımı sırtlayıcı bir güce ve liderliğe sahip. Bunu Sampdoria'ya transferinden sonra net görebildik. Real Madrid'de oynadığı 1 yıl içinde tam bir hayal kırıklığı oldu ve Sampdoria'ya transferi onun için yeniden doğuş oldu. 1999-2001 yılları arasında Bari'de 48 maçta 36 gol, Roma'da 118 maçta 39 gol ve ardından Real'de oynanmış 19 maç ve atılan toplam 2 gol. İstenilenin ve beklenin altında kalmıştı elbette ve Sampdoria'ya -transferi daha büyük önem taşımıştı. Sampdoria'ya 2007-2008 sezonunda kiralık olarak gitti ve daha sonra bonservisiyle birlikte transfer oldu. Sampdoria'da oynadığı bu süreçte taraftar için vazgeçilmez bir isim olabildi. Geçen sene de adı büyük takımlarla anılmasına rağmen o transferi reddetti. Aslında baktığımızda Roma'da dahi maç sayısına göre gol sayısı düşük ve aynı durum Real'deki kariyeri için de geçerli. Şimdilerde Sampdoria'nın vazgeçilmezi ve o takımın abisi konumunda. 28 yaşında, futbolunun en olgun döneminde Cassano. Bugün okuduğum bir haberde ise İnter'in ilgilendiğini gördüm. Cassano geçen sezon gelen teklifleri geri çevirmişti Sampdoria'da mutlu olduğu için ama bakalım bu sezon 3 kupalı İnter'e transfer olmayı kabul edecek mi?

İnter'in çok para vereceği kesin, Cassano'yu ikna etmek zor gibi ama. Cassano futbolunu Sampdoria gibi bir takımda daha üst seviyede sergileyebiliyor ve açıkçası büyük takımların içinde kaybolabiliyor. Cassano'nun İnter'de gösterebileceği performansı merak ettiğim kadar onun yeni bir büyük takım macerasına ne kadar sıcak bakacağını da merak ediyorum açıkçası.

Yorumlar

Popüler Yayınlar