Beşeriyetteki değişim




Bir Hollandalı olmasına karşın bugün Johan Cruyff'un mirası oyunu kaybetmedi, aksine onun mirasını koruyan İspanyollar oyunu kazandı. Robben karşı karşıya kaldığında golü atıp finali kazansaydı düşüncelerim yine aynı olacaktı. Bu Hollanda bana antipatik geliyor.

Bugün çıkan 12 kart iki takımında kupayı ne kadar istediğinin göstergesiydi. Rakibinin gole gitmesi için en iyi çözüm kart görmekti. Howard Webb Hollandalıların hışmına uğrayacak belki ama ben onun yerinde kararlar verdiğini düşünüyorum. De Jong tekme attı, sarı kart ile kurtardı! İspanyolların belkide tarihi boyunca yakaladığı en iyi jenerasyon budur. Xavi - İniesta inanılmaz bir ikili. Arkanda İniesta ve Xavi varsa bugün en dandik halı saha oyuncusu bile gol kralı olabilir. Tarihinin ilk dünya kupasını kaldırmak Casillas'ı da duygulandırdı tabii! İspanya'nın turnuva boyunca en iyi adamı kuşkusuz Casillas'tı. Del Bosque'nin Villa'yı oyundan çıkarmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Ama bu saatten sonra bir önemi yok, İspanya şampiyon. ve Hollanda mı? 3. kez finalde kaybetmek çok acı verici. Üstelik artık insanların 36 yıl sonra hatırlayabileceği o iyi futbolda yok! Johan Cruyff ekolü kayboldu, o ekol bugün sahada 7 Barcelonalının olduğu İspanya Milli Takımı'na geçti. İspanya bundan önce ekol değildi ama artık ekol ve bunun en büyük nedeni Barcelona'dır.

Robben'in final öncesi açıklamasından sonra finalde kaçırdığı 2 net pozisyon birbiriyle çelişiyor. Madem iyi futbol oynamayacaksın nerede bitiricilik? Haa, eğer beceremiyorsan bugün Casillas'ın ellerinde ki Dünya Kupası'na bakacaksın. Van Marwijk orta sahayı kalabalık tutarak İspanya'yı durdurmak istedi ve defansif anlamda daha çok ön plana çıktı ama rakibin Dünya'nın en iyi orta sahası olduğunu unuttu. İnter durdurabildi ama Hollanda durduramadı. Bugün Hollanda'nın hücum gücü Sneijder ve Robben'e bakarken, İspanya'nın hücumu defanstaki Puyol'a bile bakabiliyor! Aradaki en büyük fark bu.


Bugün İniesta için birşeyler karalamak gerek. Attığı o enfes golden sonra aklıma Londra'yı yasta bırakan o golü geldi. Bu adam hep böyle inanılmaz golleri atarsa efsane mi olacak lan? Evet, öyle. Belkide oldu. İnanılmaz oyununu birde golle süsledi. Bileklerine kurban. Sizi izlemek büyük keyif...

Dünya Kupası bitti. Neyi izleyeceğiz lan biz? Barış Özbeği mi? Lanet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar