Joe Cole Liverpool'da


Rafa Benitez'in gidişiyle farklı bir yapılanmaya giren Liverpool'un ilk hamlesi Cole oldu. Yıllardır Benitez'in yaptığı İspanyol transferler yüzünden bir adım dahi ileriye gidemeyen L'pool'da bu yeni dönemde birşeyler değişeceği ümidini besliyorum. Benitez'in köylülerini transfer etmesinin yanı sıra almak istediği oyuncuya gereğinden fazla verilen bonservis ücretleri kulübü de mali açıdan zora soktu. Bu mali sıkıntının içinde bonservisi elinde olan bir ismi hem de son derece kaliteli bir ismi kadrolarına katmaları Liverpool için çok önemli bir iş oldu.

Jovanovic'le hatırladığım kadarıyla geçen sezonun ortasında anlaşılmıştı, klasik bir Rafa transferiydi o da şüphesiz ki. Fakat Roy Hodgson'ın gelişinin Liverpool adına birşeyleri değiştireceği kesin ve transfer hamleleri bu değişimin başlangıcı oldu. Joe Cole her iki kanatta da oynayabilen, sağ ve sol ayağını kullanabilen İngiltere'nin en önemli isimlerinden birisi. Chelsea'de çok önemli işler yaptı bugüne kadar ve Liverpool için de doğru bir transfer oldu. Aranılan adamlardan birisinin Cole olduğuna inancım tam. Kuyt dışında kanatlardaki etkinliği fazla olmayan bir takım Liverpool. Joe'nun çok şey katacağı kesin bu etkinliğe.

Cole'un Liverpool'a hayırlı olmasını diliyorum, umarım özlenen Liverpool'u bu ve buna benzer transferlerin katkısıyla tekrar görebiliriz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar