Gelişim Problemi; Özgürcan Özcan



Galatasaray alt yapıda her zaman Türkiye'nin en önemli kulüplerinden birisi olmuştur, hatta en iyisi bile diyebiliriz. Birçok kez çok önemli isimler gündeme gelmiş ve Galatasaray'ın geleceği için hep umut vaadetmiştir. Bunların birçoğu da kaybolmuştur. Bunlardan birisi de Özgürcan Özcan'dı. Benim her zaman çok güvendiğim ve çok şey beklediğim bir isimdi Özgürcan. Fiziki yapısı, o yapıya rağmen sürati falan gayet yerindeydi. Ailton'u andırmıyor değildi doğrusu.

Türk futbolundaki en büyük sorunlarımızdan birisi de gelişim problemi. Alt yapıdan bir anda parlayan yıldızlar kendilerini geliştirmekte büyük sıkıntılar çekiyorlar. Bunun en güzel örneğini Aydın'la yaşadık ve bir nevi ızdırabını çektik. Özgürcan biraz daha arkada kaldığına ve Galatasaray'da yeterli şansı bulamadığına inanıyorum. Buna rağmen bunun kendisinden kaynaklandığı da bir gerçek. 22 yaşında henüz ve hala Türkiye'de adını söz ettirme şansı var. Her ne kadar büyük takımların kıskacına girme şansı oldukça düşse de.


2004-2005 sezonunda Galatasaray'a adımını attı. 2006-2007 sezonunun devre arasında Kayserispor'a kiralandı. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen 15 maçta şans buldu ve 8 gole imza attı. O dönem güvenim biraz daha artmıştı Özgürcan'a. Galatasaray döndüğünde şans bulabileceğini ve iyi bir yerli forvet kazanacağımızı düşünmüştüm. O sezon bir yapılanmaya giden Galatasaray Kalli'yle beraber genç ve Türkiye'deki yetenekleri oyuncuları da kadrosuna katmıştı. Hazırlık maçlarında kendisine şans verildi ve o da bu şansı iyi değerlendirmişti. Fakat sezon içinde fazla şans bulamadı ve 2008-2009 sezonunda Sakaryaspor'a tekrar kiralandı. Sakaryaspor o sezon küme düşmesine rağmen çok iyi bir performans göstermişti. Attığı 17 golle takımını ligde tutmaya çalışmıştı fakat onun bu çabası yeterli olmamıştı. Bu performans sonrasındaki dönüşü benim için yeni bir umut daha olmuştu. Onun iyi bir forvet olduğunu düşünmem ve gittiği her takımd bunu kanıtlarcasına gittiği her takımda performanslar göstermesi mutlu ediyordu beni. Fakat Galatasaray'a dönüşü yine onun için bir hüsran oldu. 2009-2010 sezonuna başlarken bu seferd Çaykur Rizespor'a kiralandı. Bir türlü tutunamamasının sebebi onun büyük takım oyuncusu olmayı bir türlü başaramamış olması diye düşünüyorum. Kalitesinin ve yeteneğinin üzerine biraz daha koyabilmiş olsaydı eminim Galatasaray'ın en iyi alternatifi olabilirdi. Şu an Mehmet Batdal yerine belki de onu konuşabilirdik.



Bu sezon ise Adanaspor'a bonservisiyle verildi ve artık Galatasaray'dan tamamen uzaklaştı. Yeni bir kariyer var önünde ve bu kariyerinde ona başarılar dilemek düşer bize. Umarım daha iyi noktalara gelir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar