Ballon d'Or favorim



Dış basının haberlerine bakarken Puyol'un bir açıklamasını gördüm. Bu yıl yeni adına kavuşan bu ödülü kimin alacağı konusunda birkaç fikir atmış ortaya. Ona göre hakedenler arasında Sneijder, Xavi ve Messi var ama en büyük favorisi de Messi. Geçen sezon Fifa ve France Football ödüllerini alan bir nevi Ballon d'Or'u alan Messi haketmişti bu taçlandırmayı. 6 kupa alan bir takımın en önemli adamı olmak ve en büyük pay sahiplerinden biri olmak bu ödülleri almasında en büyük sebep aslında.

Puyol'un açıklamaları güzel, yiğidi öldürmüş hakkını vermiş ama benim favorim Sneijder. Şampiyolar Ligi finalinde iki önemli Hollandalının kapışmış olması ve bu iki ismin Dünya Şampiyonluğuna da sadece bir maç uzakta olması ödülün muhtemelen ikisinden birine gitmesi demektir. Sneijder'in bir adım öne çıkma sebebi ise hem Hollanda'nın en golcü oyuncusu olmaya çok yakın hem de Şampiyonlar Ligi finalini kazandı. Dünya Kupası öncesi Milito'nun almasından yanaydı gönlüm fakat Sneijder'in Dünya Kupası performansı onu bir adım öne geçirdi.

Ballon d'Or favorim Sneijder, bu ödülü gerçekten hakediyor. Madrid vedasından sonra 1 sezonda bu kadar başarılı olabilmiş olması onun aslında ne kadar da kaliteli bir isim olduğunu gösteriyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar