Almanya 0-1 İspanya: Futbolun hükümdarı, turnuvaların efendisini devirdi


Topa sahip olmak, ona hükmetmek yetenekli oyuncular ister, yetenekli takım ister. Bu yetenekli kadroya, bu yetenekli takıma sahip olan bir İspanya tarihe adını yazdırıyor adeta. Topa emrediyorlar, futbola kafa tutuyorlar. Onları izlerken gördüğüm manzara futbolun keyfini yaşatıyor bana. Dünya futbolunda ayrı bir sayfa açtıkları kesin, herkesten farklılar. Yenilmenin tadını çok az yaşadıkları kesin. Euro 2008'den sonra çıktıkları 32 maçta 30 galibiyet, müthiş bir rakam. 1'ini bu turnuvada kaybettiklerini düşünürsek, aynı takımın 2008 Avrupa şampiyonu olup teknik adamı değiştiğini de göz önüne alırsak bu iş tamamen futbolcularda bitiyor diyebiliriz.

Almanya'nın bugüne kadar turnuvada oynadığı futbol takdir toplayan bir oyundu ama İspanya karşısında adeta çöpün kenarına pusmuş, çaresizce kaderini bekleyen bir kedi gibiydiler. Rakibin o müthiş pas alış-verişini kendi yarı alanlarına kapanarak etkisiz hale getirmeyi hedeflediler. Rakibi öyle bunaltıyor ki İspanya, koşmaya derman bırakmıyor rakipte.

İspanya yeni bir çağ açtı kendi futbolları adına, doğaüstü yeteneklerden oluşan bir kadro ve kendi kendine işleyen bir sistem. Futbola hükmediyorlar ve futbolun hükümdarı İspanya turnuvaların efendisi Almanya'yı devirdi. artık sadece ilklerin finali bekleniyor. Benzer oyun anlayışıyla hareket eden iki takım finalde, bakalım çelmeyi kim takacak.

Bir cümle de Puyol için söylemek gerek, bu yaşında hâlâ bu hırsı ve bu mücadelesiyle takdiri hakediyor. Tam bir kaptan, gemisini kurtaran "kaptan".

Yorumlar

Popüler Yayınlar