2010-2011 Fikstürü; Aslantepe'deki ilk derbi heyecanı


2010-2011 sezonu fikstürü bugün 2 sularında çekildi ve merak edilen derbi tarihleri de belli oldu. Türk futbolunda en çok tartışılan fikstür "sorunu" bu sefer baş göstermedi diyebilirim. Klişeleşmiş şekilde belli maçlar belli haftalarda oynanıp dururdu -ki buna en güzel örnek 3 yıldır Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maçların son haftalara denk gelmesi ve buna benzer detaylar. Bu yıl da en çok konuşulacak şeyin fikstür -sözde- avantajı konusunu olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar böyle bir şeye inanmasam da bazı isimlere göre derbileri ligin ilk yarısında deplasmanda oynamak ve erken haftalarda oynamak avantaj sayılıyor. Sanki diğer takımlar aynı sayıda, aynı takımlarla, bir içeride bir de dışarıda maç yapmayacakmış gibi.

Ben buna inanmıyorum ama Fenerbahçe'nin elindeki öyle bir fikstür var ki Türkiye'de kendileri hariç şampiyonluk görmüş 4 takımla ilk 10 haftada oynayacaklar. Bu şampiyonluk yolunda çok zarar verir mi bilmem ama Aykut Kocaman'ın işinin zor olacağı kesin. Özellikle üstündeki baskı da göz önüne alındığında bu kadar zorlu bir virajın bu kadar erken gelmiş olması onun için oldukça büyük bir şanssızlık. Fikstürün ilk haftasına baktığımda öyle göze batacak bir karşılaşma yok gibi ama 2. haftadaki Trabzonspor-Fenerbahçe maçını iple çekmeye başladığımı söyleyebilirim.

Tabii bir Galatasaray taraftarı olarak da ilk baktığım şey ezeli rakip Fenerbahçe'yle yapacağımız maçın zamanı ve mekanı. Özellikle de bu sene benim ve eminim tüm Galatasaraylı ve Fenerbahçeliler için daha büyük merak konusu oldu. Ligin ikinci yarısında Aslantepe'ye geçecek olmamız derbinin yerini daha da önemli kılıyordu. 9. haftada Kadıköy'de oynanacak maç ve biz ASY'deki son Fenerbahçe derbimizi geride bırakmış olduk böylece. Hem de yenilgiyle geride kalması üzücü. Aslantepe'deki ilk derbi mi yoksa ASY'deki son derbi mi diye sorulsa muhtemelen ikinci şıkkı seçerdim. Aslantepe'de daha çok Fenerbahçe maçı -galibiyeti- göreceğiz fakat ASY için son şansımızdı. O staddan ayrıldığımız yılda bir Fenerbahçe galibiyetinin tarihte yer almasını çok isterdim. Elden gelen pek birşey yok artık, 52000'in önüne çıkacaksak çıkalım, artık bizde onları 52000'in önüne çıkaracağız nasılsa. Bu muhteşem stadımıza derbi galibiyetiyle yapılmış bir açılış yakışır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar