Dos Santos ve Kewell seçimi



Sözleşmesi biten ve geleceği belli olmayan iki sol ayaklı futbolcu Harry Kewell ve Giovani dos Santos. Geçen sezonu Galatasaray'da geçiren bu iki futbolcudan Galatasaray yönetiminin bir seçim yapacağını düşünüyorum. İkisi de ülkelerinin önemli ve etkili futbolcuları. Bu yüzden Dünya Kupası'na odaklanmış durumdular. Bu süreçte gelecek planlaması olarak birinin Galatasaray'da kalacağını düşünüyorum. Yani bu takıma iki sol ayak fazla olacak gibi görünüyor!

Yönetim Giovani'nin opsiyonunu kullanmadı ve bu süreçte Giovani Meksika'da iki önemli maç oynayarak takımı adına iyi performans gösterdi. Tottenham şimdi onun bonservisini daha yukarıya çekebilir. Çünkü Dünya'nın en iyi platformunda boy gösteriyor ve yaşı çok genç. Galatasaray bu transferi gerçekleştirmek isterse kasasından en az 5 milyon çıkarmak zorunda kalacak.

Diğer bir seçenek; Harry Kewell. Kuşkusuz oynadığı 2 yılda taraftarın sevgilisi oldu. Gösterdiği profesyonellik, attığı zeka kokan goller ve duruşuyla Galatasaray efsaneleri arasına gireceğini düşünüyorum. 2 yıl kontratı sona eren Kewell, yönetime "Beni Dünya Kupası'nda izleyin demişti" fakat işler yolunda gitmedi ve forma şansı bulabildiği ikinci karşılaşmada 20 dakika sahada kalabilmişti. Avustralya'nın elenmesi durumunda kendisini izlediğimiz son 20 dakika da olabilir. Burada önemli olan yönetimin Kewell'a bakış açısı. Eğer Kewell'ı yaşlı ve sakat olarak nitelendiriyorlarsa o iş zaten bitmiştir, ama lider ve klas olarak görüyorlarsa hala bir şans olduğunu düşünüyorum.

Burada bir seçim yapacağımızı düşünmemin nedeni ise Serdar Özkan ve Mehmet Batdal transferleri. Biri forvet, diğeri ise sağ açık. Yani hücumcu oyuncular. Galatasaray hücumda Jo Alves'i City'e geri göndererek bir hakkını kullanmış durumda. Diğer seçenek ise Harry Kewell ve Giovani arasında kalıyor. İşte bu, onların geleceğini belirleyebilir.

Ha, bir seçim dedik ama. Neye göre? Tabii ki maddi duruma göre. Tff'nin 6+2+2 kuralından sonra her ikisini de alsak olmaz mı be! diyebilirsiniz. Hatta bende böylesini isterim. Fakat yapılan transferler bunu gösteriyor. Bu rotasyona bir de asabi çocuk Aydın Yılmaz'ı ekleyebiliriz!

Yorumlar

Popüler Yayınlar