Slovakya 3-2 İtalya; Kafalar ellerin arasında, "Düşünüyorlar"

Maçta şu yukarıdaki sahneyi 3 kere yaşadı bu adamlar. 3 kere Jabulani'yi ağlarında gördüler, 2 kere filelerin içinden topu alıp orta yuvarlağa koştular. Kafalar ellerin arasına her gittiğinde "nerede hata yaptık?" diye sormuşlardır mutlaka kendilerine. Bu sadece İtalyan futbolcuların çektikleri, emekleri boşa gitti dahi diyemiyorum, ortada emek yok, çaba yok, azim yok, hırs yok, istek yok, yok oğlu yok. İtalyan taraftarlara üzülüyorum en çok da. Yerlerinde olmayı istemezdim doğrusu, bir devrin çöküşüne sahne oluyorlar, hazin sonuna sahne oluyorlar. Son yıllarda bir türlü yeni, kaliteli bir jenerasyon çıkaramayıp başarılardan her geçen gün uzaklaşıyorlar. İşin tuhaf tarafı da şu ki; o meşhur İtalya defansının çöküşüne de şahit oldular bugün. Yedikleri goller tam bir skandal. Taçtan gol yediler, İtalyan defansı hem de, ön direği boş bırakıp yediler. Defansta basit bir top kaybıyla da yediler. En kötü günleriydi onlar için. De Rossi, Montolivo; başka da aklıma gelmiyor doğrusu. Sürekli bunu söylemekten bıktım ama adamların bu iki ismi dışında milli futbollarına kazandırdıkları adam yok. Hâl böyle olunca da İtalya çok kötü bir yolda ilerliyor.

Pirlo kenarda, Del Piero ve Totti kadroda yok. O eski İtalya her geçen gün dağılıyor ki, Gattuso da bıraktı. Bir sonraki turnuvada Cannavaro ve Pirlo da olmayabilir. İşin özü İtalya artık o eski gücünden oldukça uzak gibi. Sorun teknik adamda diyemiyorum çünkü bu adam son şampiyonluğu getiren adam, topu topu 4 sene önce. 4 senede taktik dehasına hayran olduğum adam bu dehayı kaybetmedi ya, o zekasını, futbol bilgisini düşürmedi ya. Sorun futbolcularda ve bu ciddi bir sorun. Fransa'dan sonra İtalya da elendi. Almanya ve İngiltere ise ucuz kurtuldu. Avrupa takımlarından ikisi elendi, biri de ikinci turda gidecek. Kupa Güney Amerika'lılara kalacak gibi.


Slovakya için ise söyleyecek çok söz yok. O kadar çok hücum yapıp, o kadar çok son paslarda hata yapıldı ki belki de tarihi farkı kaçırdılar. Vittek'in 2 gol atmış olması ve takımın hücum alanındaki etkinliğinde başrol oynaması kalitesini ortaya koydu. Sonradan oyuna girip son golü atan Kopurek'in golden önceki koşusu ise şahaneydi. İkinci tura çıkan Slovakya'yı bakalım neler bekliyor. Muhtemeldir ki Hollanda karşılarına çıkacak ve büyük ihtimal elenecekler. Paraguay ise (kendi görüşüme göre) Japonya'yla karşılaşacak ve muhtemelen onlar da çeyrek finali göreceklerdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar