Nijerya 2-2 Güney Kore; Altın tepside gelen tur

Grubun son maçlarına girilirken matematiksel olarak 4 takımında kalifiye ve diskalifiye olma ihtimali vardı. Mantıksal ve vicdanen baktığımızda ise Arjantin haricindeki 3 takım için geçerliydi bu durum. Tabii, bu grupta bu durumu ilginç kılan ise gruptan ikinci olacak takımın 3 puanla kaliifiye olması ve bunun tamamen diğer iki takımla arasındaki averaj farkına dayanması ihtimali özellikle bu maçı heyecanlı kıldı.

Nijerya 1-0 öne geçtiği dakikaya hatta ve hatta 1-1'e kadar oyunun hakimi bir görüntü çizdi, güzel bir orta ve güzel bir vuruşla öne geçtikten sonra yakaladıkları bir iki pozisyon ve direkten dönen topların golle sonuçlanmaması Güney Kore'yi daha da diriltti. Chu Young Park ya da Park Chu Young, her neyse, bu oyuncuyu çok beğendim. Ji Sung Park'ın etkisiz kaldığı bir maçta gerçekten liderlik yaptı takıma, Kore adına 1 gol ve 1 asiste imza atarak belki de turu getiren adam oldu. Özellikle yaptığı asist ve gol vuruşu mükemmeldi. Duran topları da hep o kullandı ve gerçekten de bu konuda başarılı olduğunu gösterdi.

Güney Kore çok ahım şahım bir oyun oynamasa da bulduğu iki duran top golüyle 2-1 öne geçti ve artık hiçbir maçın skoruna bakmadan turu geçme şansını elde ettiler belki de. Yunanistan maçından gol haberinin gelmemesi zaten Kore adına işleri iyi götürüyordu. Beraberlikte dahi tur atlayan taraf olacaklardı gol fazlasıyla. Kore bu şekilde oyunu rölantide götürmeyi tercih etti fakat öyle bir isim vardı ki sahada turu resmen altın tepside Kore'ye teslim etti.

Yakubu bu resimdeki pozisyonda kaçırdığı golde resmen bütün Nijerya halkını kahretti. Bununla beraber ilk yarıda ve bu pozisyondan birkaç dakika önce girdiği pozisyonları da ekleyince ve bunlardan gol de bulamadığı düşünülürse çok eleştirilecektir. Aslında kaliteli ve iyi bir son vuruşçu olduğunu düşünüyorum fakat bu golün kaçmasının hiçbir açıklaması yok sanırım. Nijerya 2-1'i korumaya çalışan Kore üzerine bu kadar yüklenmeye başlamışken, savunma da hatalara zorluyorken kaçan bu iki gol büyük hayal kırıklığı yarattı diyebiliriz.


Ardından gelen penaltı kararı, karar doğru, savunma hatalarından biri de buna sebep oldu. Birkaç dakika önce oyuna giren Nam-II Kim arkadan yaptığı hareket sonrası bir de sarı kart gördü. Futbol olarak birşey ver(e)meyen Kore, Nijerya'ya çok direndi, etkili atakları kendi başarılarıyla değil de Nijerya hücum hattının başarısıyla savuşturdular. Kore adına güzel bir gece oldu ama Obinna'nın son dakikalarda attığı iki mükemmel şut sanırım Kore'lilere bu geceyi kabus edebilirdi.

2 grup sonuçlandı, Uruguay-Meksika ikilisi, Arjantin-G. Kore ikilisine karşı, bir Güney Amerika takımı elenecek, bakalım hangisi?


Yorumlar

Popüler Yayınlar