Japonya 1-0 Kamerun; İki farklı devre



Maçı aslında iki yarı içinde ayrı ayrı değerlendirmeliyiz. Hollanda maçı yazısını yazarken Japonya devre arasındayım demiştim, o anki yorumum Japonya'nın bu grubun 2. takımı olduğu yönündeydi. Ama ikinci yarıdaki Japonya kafamda soru işaretleri bırakmadı değil. Belki de 1-0'ı koruma içgüdüsüyle bu tablo çıktı ortaya, emin değilim açıkçası.


Maçın ilk yarısını değerlendirirsek ilk yarıda çok derli-toplu, ne yaptığını bilerek oynayan bir Japonya ve bana göre yanlış dizilişe sahip bir Kamerun vardı. Organize ataklar yaparak kanatlardan etkili oldu fazlasıyla Japonya. Kamerun ise hücuma çıkmakta oldukça zorlandı. Sadece 1-2 kez etkili gelmeyi başarabildiler. Pek pozisyon izleyemesem de Japonya'nın pas futbolu etkiledi beni. Nitekim 39. dakikada 1-0'ı yakaladılar. Bir savunma hatası vardı orada bana göre. Honda'nın boş kalması önemli bir zaaftı o an için.

İkinci yarıda ise Kamerun geride olmanın verdiği psikolojiyle daha çok saldırdı. İkinci yarının ortalarına doğru da takım topa sahip olma bazında iyice toparlandı. Son 15 dakika özellikle çok etkili oldular. Japon kalecinin çıkardığı bir top ve direkten dönen toplar çok tehlikeliydi Japonya adına. Kamerun'un yaptığı değişiklikler ve oyun düzeni maçı kaybetmesinde en büyük etkendi. Le Guen ne olursa olsun Geremi gibi bir tecrübeyle başlamalıydı, Eto'o'nun oynadığı her takımda bu şekilde kanatlara hapsedilmesi onu bitiriyor. Çok etkisizdi ve onun etkisizliği Kamerun'a oldukça net yansıdı.

Grupta işler çok karışık gibi, sabahki Danimarka ve ilk yarıdaki Japonya kıyasında Japonya'nın 2. takım olduğu görüşüm ikinci yarıda oynadıkları oyun Danimarka'nın şansının da en az Japonya kadar olduğu kanaatime dönüştü. Kamerun ise artık kupada yok gibi ama yine de çekimser yaklaşmak istiyorum. Çok değişik sonuçlar çıkabilir bu grupta ve 2. olacak takım 3 puan ve averajla bile son 16'ya kalabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar