İtalya 1-1 Yeni Zelanda; Jenerasyon kaybı


Maç İtalya adına çok kötü başladı. 7. dk'da gelen (ofsayt) gol bir anda İtalya'nın tüm hesaplarını karıştırdı gibi. Bu dakikadan sonra İtalya maçın tam da geçmesi beklendiği gibi bir oyun sergileyerek maçı domine etti. Rakibini kendi ceza alanlarına hapsettiler. Fakat buna rağmen yaratıcı oyuncu eksikliği İtalya'nın Paraguay maçında olduğu gibi bu maçta da başını ağrıttı. De Rossi'nin kazandırdığı değil, kazandığı penaltıyla skora dengeyi getirdi İtalyanlar.


İkinci yarıyı da aynı oyunla geçiren İtalya her zamanki gibi üretkenliğinden uzaktı. Defansif futbolu benimsemiş olan İtalyan futbolu eski ayaklarının da olmayışıyla hücumdaki etkinliğini de tamamen kaybetmiş durumda. Az gol yemesiyle bilinen bir takım hücum bazında da Del Peiro ve Totti gibi iki önemli isimden uzakken onlar için galibiyet daha zorlaşıyor. İtalya son yıllardaki jenerasyonundan bir türlü yeterli verimi alamamasının cezasını çekiyor diyebiliriz. Son yıllarda Montolivo dışında bir oyuncu yetiştiremeyen, yıldız denilebilecek birisini futbol dünyasına kazandıramayan bir ülke eski oyuncularının da birer birer takımdan uzaklaşmasıyla futboldan ve başarıdan uzaklaşır hale geldi.


İtalya'nın bu eksikliğini bir şekilde gidermesi gerekir fakat bunu başaramazlarsa bir zamanlar dünya futbolunda söz sahibi olan Macaristan, Danimarka örnekleri gibi bir son görebilirler. Jenerasyon kaybı yaşayan bu ülkelerin başına gelen İtalya'nın da başına gelebilir.

Günümüz futbolundan zaten uzak bir oyun oynayan İtalya doğal olarak da böyle sonuçlar alabiliyor. Bu gruptan çıkacaktır İtalya, son maçını kazanması 5 puanla onu bir üst tura atar ama oradaki muhtemel rakibi Hollanda karşısında işleri oldukça zor olacağa benziyor. Her ne kadar ellerinde çok bir malzeme olmasa da İtalya bir üst tura çıkmayı başarırsa tek maçlı eleminasyon sisteminde yukarı tırmanma şansı da olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar