İspanya 2-0 Honduras; Kazanmak ve Hayatta Kalmak



Del Bosque daha az hata yapınca İspanyollar daha rahat kazanıyor. Del Bosque ilk maçta 4-3-3'ün ileri üçlüsüne İniesta ve Silva'yı koyarak takımın golcülük özelliğini kısıtlamıştı. O maçta Torres'in hazır olmayışı ve yedek kalması da önemliydi. Honduras karşısında ise tam olması gerektiği gibi; Sağ forvet Villa, ileri uçta Torres ve sağ açıkta Navas ile başlayarak gayet rahat bir sonuç aldı. İspanyollar olması gerektiği gibi. Şili karşısına bu şekilde çıkarsa zorlanacaklarını sanmıyorum. Torres'in özgüven eksikliği olduğu rahatça görülüyor. Oynayarak açılacaktır, İspanyol basınının onu bu kadar eleştirmesi anlamsız. İhtiyacı olan şey sadece 1 gol atmak. Ronaldo'nun dediği gibi :) ; Gol atmak ketçap sıkmaya benzer, sıktığında devamı gelir.

Villa gerçekten çok formda. Bugün hat-trick yapma şansını elinin tersiyle itti. Maçı izlerken asıl düşündüğün şey onun tam olarak Barcelona sistemine uygun oluşu. Yani bu transferin cuk diye oturacağını düşünüyorum. İleri üçlünün her yerinde oynayabilir. Barcelona sistemi de bunu gerektiriyor. Aslında sadece Villa değil İspanya'nın genelinde son vuruş eksikliği vardır. "Çalışarak herşeyi başarırsın" derler. Bence onu yapmaları gerek.


Grubun diğer maçında ise Şili kızartmasını yaptı ve bir de üzerine ketçap sıktı. Aldıkları galibiyet çok önemli. Hücum futbolunu benimseyen takımları seviyorum! Bielsa oyunu yine iyi okudu. Suazo'yu oyundan alması doğruydu. Şili - İspanya; Bence hoş bir maç olacak...

Yorumlar

Popüler Yayınlar