Son16 #4: İspanya 1-0 Portekiz; 19 takımın acısı



Zevkli bir maç izlediğimi söyleyebilirim. İspanya'nın ve Portekiz'in turnuvadaki en iyi oynadıkları maçtı bana göre. Özellikle Portekiz, Brezilya karşısındaki gibi tutuk değildi, ofansa daha çok önem veren bir görüntü çizdi. Maç çok hızlı başladı işin gerçeği, Torres ve Villa'nın şutlarıyla taraftarları heyecanlandırdı İspanya.

İki takımın da orta sahası iyi maç çıkardı bugün. Pepe'nin Portekiz adına oradaki mücadelesi çok başarılıydı. Tiago'nun iyi oyunu, maçın başında hücuma çıkışları ve çok etkili bir şutu göze batan dakikalar arasındaydı. Maçın her dakikası çok hızlı, canlı geçmese de zaman zaman adrenalini yükseltecek ataklar oldu. Özellikle Tiago'nun bu şutundan sonra Casillas'ın ikinci kurtarışı inanılmazdı. Tam çizgiden Ronaldo'ya rağmen topu iyi çıkardı.


Aslında biraz da Coentrao'nun futboluna değinmek gerek. Sol kulvarı mükemmel kullandı, ileriye çıkışları, hücuma katkısı inanılmazdı. Top hakimiyeti ve tekniği dikkat çekici bu isim adına. Zaten maçın genelinde o kanat çok enteresandı. Ramos'un da en az Coentrao kadar iyi futbol sergilemiş olması İspanya adına pozitif bir görüntüydü. İkisi karşılıklı inanılmaz mücadele verdiler ve biraz da "kim daha iyi olacak" savaşı vardı sanki orada. İkisini de çok beğendim. Bunun yanı sıra aslında Portekiz'in bugünkü diğer etkili ismi de Eduardo'ydu, çok önemli toplar çıkardı, tıpkı Casillas gibi. İşin özünde bu iki kaleci ve Portekiz'in solu, İspanya'nın sağı maçın tartışmasız en iyi performanslarıydı.

Ronaldo ise bu turnuva da bekleneni veremedi diye bu paragrafa başlayayım. Gerçekten onun adına bir hayal kırıklığı daha oldu, bir başarısız, hüsran dolu turnuva daha oldu. Turnuvada yaptığı tek şey mesafe tanımaksızın yaptığı bencilliklerdi. Sanırım Messi bu kupayı kaldırırsa büyük Messi taraftarları çok büyük avantaj ele geçirmiş olacak.

Maçın keyfini yaşadım, İspanya'nın bir üst tura çıkma sevinciyle beraber. Bir İspanya fanı olarak kötü başladığımız turnuvada gün geçtikçe iyiye gitmemiz ve yarı finali yüzde doksan garantilemiş olmamız mutluluk verici. Özellikle de hiç sevmediğim Portekiz'in 19 maçlık yenilmezlik serisine son vererek geride kalan 19 takımn acısını çıkardığı için ayrı bir keyifliyim diyebilirim.:) Villa ise Barca taraftarlarına göz kırpmaya devam ediyor, attığı şutlar ve oynadığı futbol hakkında söylenecek çok söz yok, Barca durdurulamaz bu adamla.

Yorumlar

Popüler Yayınlar