İspanya 0-1 İsviçre; Boğa, İspanyol Matadoru yıktı!


Kuşkusuz turnuvanın en büyük sürpriziydi. İsviçreliler, kupanın favorisi son Avrupa şampiyonu İspanyolları yenerek Dünya Kupası'nda grupların en karizmatik takımı olmayı başardı! Futbol garip bir oyun, artık tüm takımlar savunma yapmayı becerebiliyor. Bu futbolseverler adına kötü bir gelişme. Çünkü futbol keyif oyunu. İnsanlar keyifli oyun görmek ister ve bunun için para öderler. Inter, Barcelona'yı bu şekilde elediğinde Mourinho ile belkide sinyalini vermişlerdi "savunma" futbolunun!..

İspanya Milli Takımı'nın hiç bir zaman ekol olmadığını düşünüyordum. Bu maçla birlikte düşüncelerimi doğrulamış oldum. Her ne kadar kendi oyunlarını sergileseler de, hatta bununla birlikte şansız olsalar ya da kazanmışta olsalar, bu fikrimin değişeceğini sanmıyorum.

İspanya - İsviçre maçının istatistikleri

İspanyolların kanatları ağaca çıkan ama meyvaları toplayamayan dikkatsizler gibi. Silva ve İniesta çalım atabilen, içeri kat eden ama belirli bir yerde duraksayan oyuncular. Hatta Navas'ta aynı şekilde. Onların yerine oyun zekası yüksek, etkili futbolcuların tercih edilmesi gerekir. Del Bosque Torres'i alarak ileride daha etkili olmak istedi fakat onlarda yetersiz kaldı. İsviçre sert futbolunu İspanyollara taddırdı. Grubun geleceği ise merak konusu; İsviçre ve Şili 3 puanda. Honduras ve İspanyollar puansız. Boğa, İspanyol Matadoru yıktı. Artık onların kayıp yaşamaya tahammülü yok.


Yorumlar

Popüler Yayınlar