İngiltere:1-ABD:1, Hüzün ve Sevinç


İngiltere -ABD maçı şu ana kadar izlediğim en keyifli maçtı diyebilirim. Turnuvanın ilk hatalı yenilen golü de gerçekleşti. Green'i hazırlık maçlarında izlemiştim, iyi performans göstermişti fakat her nedense bugünkü hatası gözümden 2 kumaş eksilti Green'i. Maçın genelinde Lennon'ı ve Dempsey'i beğendim. İyi mücadele ettiler. ABD'nin sağ beki ve stoper Onyewu da takdire şayan oynadılar.

Aslında İngiltere'nin en büyük sorunu kale ve ABD'nin de en büyük gücü kaleyken maçın skorunun böyle olması şaşırtmadı. Altidore ve Donovan'la her ne kadar rakibi zorlamaya çalışsa da, ABD, rakibin kuvvetli savunma hattı ve kaliteli orta sahasına karşı çok fazla birşey yapamazdı. Cherindolo'nun sağ kanattaki katkısı hem Miller'ı hem de SWP'yi durdurmayı başardı. Miller-Philips değişikliği sonrası İngiltere adına daha çok hareket bekliyordum fakat Cherindolo bunun önüne geçti.

Capello'nun önümüzdeki maçta Lennon'ı daha çok topla buluşturması gerekir. Zira o kanattaki etkinliği başka yerde yakalaması zor. Rooney ise tam bir hayal kırıklığı oldu ilk maç adına. Maçın kahramanı Howard'ı da tebrik etmek lazım. Çok önemli kurtarışlar yaptı. Eğer ki maç bu şekilde sonuçlandıysa en büyük pay onundu diyebilirim.

İngiltere kötü başladı, ABD ise istediği sonucu aldı gibi gözüküyor. İşler ABD tarafında iyi ama İngiltere'nin Güney Kore'nin galibiyetinden sonra onlarla oynayacağı maç büyük önem taşıyor. Dişli bir rakip bekliyor İngiltere'yi, kesinlikle.

Yorumlar

Popüler Yayınlar