Günün Ardından #1; Uruguay-G.Kore, Arjantin-Meksika

3. maçların başlamasının ilk gününde eşleşmeler de bu şekilde belli oldu. Fransa'ya inen darbe, Meksika'yı mutlu etse de karşılarına gelecek olan Arjantin onlar için sanırım yeterince tedirginlik yaratacak birşey. Uruguay'ı yenmek belki de bu yüzden önemliydi ya da o maçtan galip çıkmak diyelim. Her iki takım da liderliği büyük ölçüde garantilemiş Arjantin'e kıyasla G.Kore-Yunanistan-Nijerya üçlüsünden birini tercih ederdi. Uruguay zaten en baştan beri oynadığı kaliteli futbol ve akılcıl futbol ile benim açımdan liderlik adayıydı. Hatta bir parantez açayım, lanet olsun ki iddaa'da uzun vade oynamaya açılış maçından sonra gittiğim için Uruguay-Meksika 1. ve 2. şeklinde sıralanacak diye tahmin ettiğim bahisi oynayamadım. Kadersizlik.:)

Her neyse; eşleşmeler böyle belli oldu ve benim de maçlarla ilgili birkaç öngörüm var. Arjantin-Meksika maçının zor geçeceği kesin, Meksika Fransa'yı yenerek, her ne kadar kötü de olsa, gücünü bir nebze ispatladı. Fakat bu galibiyet onlara Messi'li, Tevez'li, Higuain'li, Agüero'lu, Milito'lu Arjantin karşısında ne kadar özgüven sağlasa da yetmeyebilir. Arjantin'in defansif zaaflarından turnuva başından beri bahsediyorum, bu zaaflar grup maçlarında çok göz önüne çıkmasa da kendini biraz belli etti. Kendilerine göre çok çok zayıf rakiplerle oynamaları, onların bu zaafını biraz örttü diyebilirim. Meksika maçı belki de Arjantin'in final hedefine ulaşmasındaki en önemli sınav olacak. Bir İspanya (formsuz da olsa), bir Brezilya bu turda karşılarına çıkmayacağı için fazla zorlanmadan o zaaflarını kapatabilirler. En azından bir sınav da olur Arjantin için.

Turnuvadan ilk elenen Avrupa takımı Fransa ise tamamen beklentileri karşıladı diyebiliriz. 2006'dan sonra Domenech'e sabredebilen bir federasyon gerçekten büyük bir takdiri hakediyor. Fakat bu takdiri almaları, hocalarının arkasında durup güven tazelemeleri, Domenech'e güven vermeleri onları ileriye taşıyacağı düşüncesine sokmuştu belki de Fransa Federasyonu'nu. 4 yıl sonra görülen de o ki ileriye değil tam 8 yıl geriye gittiler. Turnuvadan elenen ilk büyük takım olma özelliğini elinde bulunduran Fransa'nın grubundaki Uruguay bu turnuvada benim sürpriz adayım. İspanya, İtalya, İngiltere hatta Almanya gibi takımların da elenme ihtimallerini göz önüne aldığımda 2002 Dünya Kupası aklıma geliyor. Bizim tırmandığımız noktaya gelirken Avrupa takımlarının hiçbiriyle karşılaşmamış olmamız başarımız da etkili olmuştu mutlaka. Aynı şey Uruguay için de geçerli olabilir, o yıl Arjantin, Fransa gibi takımlar yine ilk turda elenince 3.'lük maçı Türkiye ve Güney Kore arasında oynanmıştı. Uruguay'ın bu turu rahat geçeceğini, çeyrek finalde ise (Almanya ve İngiltere'nin elenme ihtimallerini göz önüne alırsak) yine nispeten zayıf bir takım gelebileceğini düşünüyorum.

İşin özünde; eğer ki 2002 Dünya Kupası benzeri bir şampiyona geçirirsek 3.'lük maçı için Şili-Uruguay maçı hiç de uzak gözükmüyor. Bekleyip göreceğiz, ilk günün sonunda eşleşmeler oldukça enteresan oldu, Güney Amerika takımlarının önü bu eşleşmelerde açık gibi gözüküyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar