Fransa 0-2 Meksika


Kazanmak isteyen çocukların tatlı futbolu buralara haksız bir şekilde gelen Fransızları evine gönderiyor! Meksika'nın İngiltere ve Hollanda ile yaptığı hazırlık maçlarını izleyince onlar için gruptan çıkmanın sadece şansa bağlı olabildiğini düşünmüyordum. Domenech'in ise Fransa Milli Takımı kariyeri daha erken bitebilir. Yukarıda ki resime baktığımızda Giovani dos Santos ne kadar kazanmak istemiş değil mi?


Domenech ve Aguirre arasındaki fark şu; Aguirre'nin oyuna aldığı iki isim Henandez ve Blanco, Meksika'yı galibiyete taşıyan isimler oldu. Domenech ise saf dizilişi 4-2-3-1'e yanlış adamları dizerek yine eleştiri oklarını üzerine çekmeyi başardı. Anelka'nın tam olarak bir forvet olmadığını ve daha çok sağ içte kullanması gerektiğini, Ribery'i ortaya alarak markajda bıraktığını, iki maçta da vasatı aşamayan Govou'yu sahada tutarak takımını bitirdiğini göremeyen bir Domenech görüyoruz. Bunun üzerine bir de "Futbolcularımın kazanmaya hazır olduğunu hissediyorum" gibi cümlelerle kendiyle övünebiliyor!

Fransa - Meksika maçının istatistikleri

Maçın adamı oyuna sonradan dahil olan Javier Hernandez

Fransa, İtalya, Avustralya gibi takımların jenerasyon çıkaramadıklarını ve bu yüzden emektar futbolcularla başarıyı hedeflediklerini görmeyen yoktur sanırım. Fransa bundan sonra doğru işler yapmalı. Çünkü onların artık bir Zidane'ı yok...

Yorumlar

liquefied dedi ki…
Fransa mı jenerasyon çıkartamıyor? Fransa'nın kadrosu her zaman en iyilerdendir. Çünkü bir çok ırktan futbolcu barındırır. Bu gen skalası da onlara büyük avantaj sağlar.
BasitOyna Blog dedi ki…
Fransızların özünden bahsediyorum. Çoğu futbolcusu Cezayir asıllıdır. Türk Milli Takımı'nda ki jenerasyon Fransızlar da yoktur. Türkler de 23 yaşındaki Arda saha lideridir, Fransızlarda ise Henry yedek kulübesindedir. Onların Zidane'dan sonra şuana kadar gerçek bir lidere sahip olduklarını da sanmıyorum. Kaldı ki Zidane bile Cezayir asıllıdır. Aradaki fark bu.
liquefied dedi ki…
Ne demişsin hiç anlamadım. Ama kendimce bir cevap vereyim. Fransa'nın jenerasyonu sıkıntısı olmaz. Genetik farklılıklar sayesinde bir çok açıklarını kapatacak avantajdalar. Altyapıları da oldukça sağlam Fransızlar'ın. Almanya, Hollanda, Brezilya ve nispeten İngiltere de sayılabilir bu jenerasyonu sekteye uğramayacak ülkelere. İspanya ve İtalya dersen, işte bunların jenerasyonları sağlam olmak zorunda.
BasitOyna Blog dedi ki…
O zaman Domenech'e haber vermek lazım.

Popüler Yayınlar