Danimarka 1-3 Japonya; Vikingler Honda'ya teslim


Dünya Kupası'nın futbol keyfini arttıran maçlardan biriydi. Japonya'nın, Hollanda maçından sonra bu maçı rahat kazanacağını ve üst turun garanti gibi olduğunu söylemiştim. Çünkü ilk maçtaki pozitif futbollarını Hollanda karşısında da göstermişlerdi ve kupada pek bir varlık gösteremeyen Danimarka karşısında avantajlılardı. Nitekim öyle de oldu, iki şahane frikik golü ile 2-0'ı yakaladı Japonya. Zaten oyuna hakim bir görüntüleri vardı ve 2-0'ı da yakalayınca oyun onlar için çok rahatladı. Honda'nın oyunu takdire şayandı. İlk maçtan beri turnuvanın parlayan yıldızlarından birisi ki bu başarılı oyununu bu maçta da gösterdi. Vikingler Honda'ya teslim oldu adeta, attığı muhteşem frikik golü ve son goldeki resitali onu maçın adamı yaptı diyebiliriz.

Danimarka adına ise söylenecek pek birşey yok. Takım olarak çok iyi değiller ve onlarda jenerasyon kaybı yaşıyorlar, tıpkı İtalya gibi. İlk maçtaki defansif direnişlerini bu maçta yedikleri iki (harika) golle kaybettiler. Son dakikalarda buldukları penaltı onları ümitlendirse de Japonya'nın 3. golüne engel olamadılar.

Japonya'ya geri dönmek gerekirse oyuncu bazında değerlendirmeyi hakeden bir takım. Honda'nın turnuvadaki başarısı onun bu yaz büyük liglerden birine gitme sebebi olacaktır. Kalecileri Kawashima ise 3 maçtır inanılmaz bir özveriyle müthiş maçlar çıkarıyor. Her ne kadar Sneijder'den yediği talihsiz gol olsa da iyi bir kaleci görüntüsü çizdi. Hasebe gibi önemli ve tecrübeli oyuncularının olması onlara ekstra bir güç katıyor tabii ki. Takım olarak çok iyi hazırlandıkları kesin, eleştirilecek pek fazla yönleri de yok fakat tek bir oyuncuya ufak bir eleştiri yapabilirim. Okubo; çok fazla bireysel oynuyor, uzaktan çok fazla şut deniyor ve bu da takımın birçok hücumunun erken bitmesine sebep oluyor. Daha 3 maçta bir tane etkili şutu dahi yok. Bu sorun da çözülürse eleştiriden uzak bir takım haline geleceklerdir.

Üst turda Paraguay'la eşleştiler. Çok beğendiğim Paraguay'ın, Japonya karşısında işlerinin kolay olacağını hiç zannetmiyorum. Güzel bir maçın bizi beklediği kesin.


Yorumlar

Popüler Yayınlar