Çirkefliği de sahiplenmek; Keita için...


Keita'nın yaptığı hareketten sonra yorumları okudum. Herkes "karaktersiz, rezil" gibi ifadeler kullanmış. Yaptığı tasvip edilecek bir davranış değildir elbet ama futbolda bütün sınırları zorlamak gerekir. Herkes biliyor ki bu tarz hareketleri herkes yapıyor ve herkes rakibe ceza aldırabiliyor.

Benim merak ettiğim aslında şu; eğer ki Keita bunu bir Fenerbahçe derbisinde yapsaydı aynı tepkiyi görecek miydi? Ya da şampiyonluk maçı olsa, Galatasaray bu kırmızı kart sonrası galip gelse ve Şampiyon olsa aynı tepkiler gelecek miydi? Hiç alakamız olmayan bir takım, hiç alakamız olmayan bir oyuncu. Kırmızı kart gördü ve sorumlusu Keita diye tepki gösteriliyor.

Oyuncumuzu korumak yapacağımız en doğru iş, yaptığı bu hareketten sonra satalım demek büyük vefasızlık olur.

Son olarak bir ufak bilgi vereyim;

Keita bu hareketiyle Kaka'ya avantaj sağladı belki de. Belki de Kaka sevindi maçtan sonra. Bir sonraki maç bir sarı daha gördüğü zaman son 16 maçında sanırım tribünde oturacaktı Kaka. Biraz da iyi tarafından bakmak lazım olaya. :)

Yorumlar

BasitOyna Blog dedi ki…
Bence yeri geldiğinde eleştirmemizde gerekir. Keita'nın ilk hareketi değil bu. Aslında Fildişi'ye karşı oyunu soğutarak bu tarz hareketlerden sakınmak gerekirdi. Çünkü oyunun sertleşeceği belliydi. Umarım bundan sonra daha dikkatli olur Keita, çünkü giydiği forma Galatasaray forması.

Popüler Yayınlar