Avustralya 1-1 Gana; Rosetti'nin Elleri



Evet penaltı, fakat asla bir kırmızı kart olduğunu düşünmüyorum. Harry Kewell'ın kırmızı kartı oyunun kaderini belirledi diyebiliriz. Belki oyunda kalsaydı daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Verbeek ilk karşılaşmadan sonra eleştiri oklarını üzerine çekmişti fakat bu maçla birlikte kadroda bazı değişiklikler yapmış yada yapmak zorunda kalmış. Sol bekte Chipperfield yerine Carney, forvette ise Garcia yerine Bresciano'ya görev verdi. Verbeek, Tim Cahill'in kırmızı kartı nedeniyle ilk maçta sonradan oyuna giren Holman'ı 11'de sahaya sürdü.

Kingson'un topu sektirmesiyle Holman'ın ayağından gelen golle öne geçen Kangurular, Kewell'ın kırmızı kartı ile sarsıldı ve maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı. Bu kırmızı kart oyunun geleceğini de belirlemişti. İkinci yarı itibariyle Ghana uzaktan şutlarla Avustralya kalesini yoklasa da, sonuca ulaşamadı. 10 kişi devam eden Avustralya 1-2 önemli pozisyona girmeyi başardı fakat sadece öyle kaldı. Özellikle Emerton'un pasıyla Wilkshere'in kaçırdığı pozisyon kırılma anıydı diyebiliriz.

Verbeek soğuyan oyuna Kennedy ve Chipperfield'ı alsa da bu oyunun sonucunu değiştiremedi. Son dakikalarda düşen orta saha ile her iki takım birbirine üstünlük sağlayabilirdi.


Harry Kewell'ın Orduspor maçında yaşadığı sakatlık ile Dünya Kupası'nda yediği kırmızı kartla bizi kendisini izlemekten mahrum bırakması işin üzücü tarafıydı. Lucas Neill'ın dün basın toplantısında söyledikleri tam anlamıyla gurur verici; ''Galatasaray taraftarının sayısı Avustralya'nın nüfusundan fazla, böyle bir takımın oyuncu olmaktan gurur duyuyorum. Dünya Kupası'nda hem Milli Takımım hem de Galatasaray tarafı için mücadele edeceğim...''

Rosetti'nin elleri maça ağırlığını koydu. Avustralya'nın gruptan çıkma şansı olsa da onların eve dönüş zamanının geldiğini düşünüyorum.

Maçın istatistikleri

Maçın adamı; Asamoah Gyan

Yorumlar

Popüler Yayınlar