Arjantin 4-1 Güney Kore; Higuain'in dönüşü!

Maç enteresan bir maçtı gözümde başlayana kadar. Beklentim Güney Kore'nin ilk maçtaki performansı sonrası Arjantin'in Nijerya karşısındaki fiziksel zaafiyetiyle birleşince Kore'nin Arjantin'i zorlayacağı yönündeydi. Fakat Kore hiç beklemediğim bir performans gösterdi, ilk yarıda top dahi yapamaz haldeydi. İlk goldeki şanssızlıkları da buna eklenince oyundan iyice koptular.

Farkı bire indirmeleri onlara moral olmuş olabilir fakat Arjantin'in hızına direnemediler. Bugün çok iyiydi tangocular, oyunu hızlı oynuyor ve galibiyet için herşeyi ortaya koyuyorlardı. 3. gol öncesi de risk alan Kore karşısında sürekli hızlı atağa çıkmaya çalışıyorlardı ki en sonunda birisi gol oldu ve bu Messi'nin yaptığı 2. vuruştaki olağanüstülük sayesinde gerçekleşti.

Arjantin gruptan çıktı artık, rakibini beklemeye başladı. Güney Kore için ise Nijerya'yı yenmek yetecektir. Nijerya'nın bugün kazanacağını düşünüyorum çünkü.

Bir kısa not da Higuain'e; bu adamı 3 yıldır savunurum, 3 yıldır da yüzümü kara çıkartmadı. İlk maç çok tutuktu ama o tutukluğu bu maçla birlikte üstünden attı ve bence attığı bu 3 golle; Arjantin'in de en az bir çeyrek finali göreceğini düşünerek 2010 Dünya Kupası'nın gol kralı olmaya fazlasıyla aday.

Yorumlar

BasitOyna Blog dedi ki…
Higuain'in her zaman çok iyi bir bitirici olduğunu düşünüyorum ama bireysel yetenekleri Milito kadar iyi değil.

Messi'nin son golde Aguero'ya attığı ve onun bekletmeden Higuain'e çıkardığı pas enfesti, Futbolun orgazm noktasıydı.

Popüler Yayınlar