Arjantin 1-0 Nigerja; Giriş, gelişme ve sonuç


Mektupta 3 temel öge vardır. Giriş, gelişme ve sonuç. Giriş yaparken ne yazacağınız üzerine birkaç tüyo verirsiniz. Gelişme bölümünde mektup yazma amacınızdan bahsedersiniz. Sonuç ise güzel bir vedalaşma sahnesidir. Arjantin bugün giriş yaptı, gelişme bölümünü ne kadar iyi yapabildiğini iki veya üçüncü maçında göreceğiz. Ama yaptığımız bu benzetmede amaç mektup yazmak değil, Dünya Kupası!

Arjantin maçın başlarında golü bulacağının sinyallerini erken vermişti. Sahaya çok iyi yayılıyorlardı. Sağ ve sol bek sürekli ileri - geri koşular yapıyordu ve hücumda bol alanlar buldular. Bunu iyi değerlendirerek Heinze'nin kafa golüyle 1-0 öne geçmeyi başardılar. Nijerya bu bölümde az çok çıkmaya çalışıyor fakat atakları değerlendiremiyordu. Nijerya'nın Fizik gücünün çok iyi olması ve Arjantin'in bir türlü 2.golü bulamaması Nijerya'nın daha inançlı gelmesine sebep oldu. Beraberlik golünü de bulabilirlerdi ama olmadı. Maradona kenarda hem futbolcu, hem de teknik direktör gibi görünüyordu! Fakat oyuna hamlede geç kaldığını söyleyebiliriz. Higuain maç boyunca vasatın altında kaldı. Aguero ya da Milito'yu oyuna daha erken alarak takıma taze kan kazandırabilirdi.


Bunların dışında Arjantin'in orta saha sorunlarından bahsetmek gerek. Veron orta sahada çok top kaybı yaptı ve Maradona onu daha erken çıkarmalıydı. Veron'un yerine belki de Inter ile müthiş bir sezon geçiren Cambiasso kadroya çağırılmalıydı. Böylece Messi daha boş alan bularak oraları etkili kullanabilecekti. Messi'nin Barcelona'da daha etkili olmasının sebebi orta saha oyuncuların sürekli onun ayağına oynaması değil mi? O sihirli ayakların her attığı driplingte Barcelona etkili oluyor! Arjantin'in de bunu yapması gerek. Messi yine de elinden geleni verdi ve top ayağına geldiğinde ne kadar büyüleyici olduğunu birkez daha kanıtladı! Messi'yi izlemek gerçekten büyük keyif. Bu kupayı ne kadar istediği gözlerinin içinden okunabiliyor.

Arjantin'in özellikle son dakikalarda zorlanmasının önemli nedeni Nijerya'nın fizik gücüydü tabii. 2. gol için bastıralım derken Arjantin'in hücumda 4 adamla kaldığı bile oldu! Sağ bekte Gutierrez savunmada çok aksadı. Di Maria vasatı aşamadı. Maradona hatalarından ders çıkarır ve bu takımın oyuncularından biraz daha fazla verim alırsa yediğinin daha fazlasını atarak önemli yerlere gelebilir.

Arjantin'in genel görüntüsü vasattı. Yani Giriş bölümü pek iyi değildi. Bir sonraki maçlarda Gelişme bölümünün hangi safhaya ulaşacağını göreceğiz. Ona göre ise sonuç hakkında daha net birşeyler konuşabiliriz. Benim yine de bu kupada favorimin Brezilya olduğunu söylemeliyim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar