Almanya 4-0 Avustralya; Verbeek'in Yaşlı Kanguruları


İstatistiklere göre Avustralya turnuvanın en yaşlı takımlarından biri. Almanya'nın tam bir turnuva takımı olduğunu ve Alman disiplinini maç boyunca kaybetmedikleri göz önünde bulundurulursa Avustralya açısından beklenebilir bir sonuç. Fakat en azından 4 yemeleri gerekmezdi! Avustralya artık yeni jenerasyonlar yetiştirmeli. Tıpkı bugün karşısındaki Almanlar gibi. 22 yaşındaki Mesut, her an saldırabilir biçimde Avustralya'yı rahatsız etti.

Tim Verbeek'in Avustralyası gerçekten vasattı. Özellikle savunmada bekleri ve Neill'in partneri Moore. Orta sahası yeteneksiz ve vasat oyunculardan kurulu. Unutmamak gerekir ki bu turnuvada orta sahası iyi olanlar ayakta durur. Verbeek Grella'yı oyundan alarak Almanların farkı açmasına yardımcı oldu. Holman ile hücumu daha da güçlendirmek istedi ama Tim Cahill'in basit şekilde atılmasının ardından Almanlardan çok kolay 2 gol yediler.


Almanların Mesut'undan bahsetmek gerek. Gerçekten her türlü yeteneği var. Ara pas, şut, oyun zekası, fizik gücü. Avustralyanın başının belası oldu. Genel olarak Almanya'yı değerlendirdiğimizde zevk veren futbolları vardı. Fakat bunu söylerken Avustralya'nın vasat performansını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Turnuvanın diğer maçlarında ne olacağını bilemeyiz. Sürekli ileriyi düşünen ve kaliteli oyunculardan kurulu. Makine gerçekten çok iyi işliyor.

D grubunun geleceğinden bahsedersek, hemen hemen şekillendi gibi. Tim Cahill'in bundan sonraki maçta olmadığını düşünürsek Avustralya'nın işi zor görünüyor.

Yorumlar

Sertaç Murat dedi ki…
Maçın geneline baktığımda Mesut beni mestetti. Almanya'nın oynadığı futbol ve organizasyon şahaneydi. Löw'ün milli takımdaki tercihlerini genelde beğenmişimdir. Bugün de iyi takım sürmüştü sahaya ve değişikliler de akıllıcaydı. Oyuna giren isimlerle ve çıkardığı isimlerle resmen mesaj veriyordu diğer takımlara. "Daha fazlasını istiyorum, alacağım da." gibisinden. Çünkü maç da skor avantajını yakalamışken forvet çıkarıp forvet alması gerçekten onun hedeflerini ortaya koyan en güzel örnek.

Khedira'ya ise hayran kaldım. Galatasaray'ım keşke alsa ama rolmin'in dediğine göre biraz tuzlu ve imkansız. Oyunun iki yönünü de şahane oynadı ve bence Mesut'tan sonra maçın en iyisiydi.

Almanya'da tek göze batan isim ise Schwensteiger'di, o da çok sönük kaldığı için.

Avustralya adına ise söylenecek az şey var. Neill'e duacı olup, önümüzdeki maçlarla Kewell'la başlayıp, Slovenya'yı mutlaka yenmek. Slovenya beraberliği dahi onlaır kupadan eder kuvvetle muhtemel.

Saygılar Maminov'a.;)

Popüler Yayınlar