Almanya 1-0 Gana; Gol atan kaleye

Maç her iki taraf için de kritikti. Gana grupta lider ama elenme şansı da oldukça yüksekti. Almanya ilk yarıda Mesut'la yakaladığı bir pozisyondan sonuç alamadı. Gana ise maçın genelinde çok net pozisyonlara girdi fakat sonuca ulaşamadı. İlginçtir ki grupta son dakikaya kadar kimin tur atlayacağı belli değildi. Yani son dakikalarda Sırbistan 2-2 yapsa tur Sırbistan'ın olacaktı. Heyecanlı bir grubu daha geride bıraktık diyebiliriz.

Almanya aslında çok kaliteli bir kadroya sahip, ilk maç sonrası Almanya'nın turnuvada çok iyi işler yapacağına inanıyordum fakat Sırbistan yenilgisi tam bir şok oldu onlar için. Turu herşeye rağmen geçmiş olmaları hâlâ o iddiamı savunma hakkını tanıdılar bana. Maçın enteresan tarafı ise tur atlayanın belirlenmesinden çok (özellikle Mesut'un harika golünden sonra Gana ve Almanya'nın büyük avantajını göz önüne alarak söylüyorum) kimin lider olacağı konusuna dönüşmüştü maç. İşin güzel tarafı da buydu sanırım. Çünkü 1-0'a kadar Gana maçı kazanmak için çırpınırken büyük ihtimalle haberi gelen diğer maçın skoruna göre 1-0'dan sonraki oyunu bir anda 180 derece değişti. Maçı rölantiye almak, gol için yüklenmemek. İngiltere'yle karşılaşmama adına mantıklı bir yol izlediler diyebilirim. Bir teşekkürü de hakettiler aslında, herkese Almanya-İngiltere maçının keyfini yaşatacakları için. Küçükken "gol atan kaleye" diye abuk bir oyun oynardık. Gol attıkça kaleye geçer, o ızdırabı çekerdik. Maç öyle tuhaf bir hâl almıştı ki aynı bunun gibi. Gol atan ızdırabı çekecek gibiydi. Diğer maçtan nasılsa birşey çıkmamış bu maçın skoru lideri ve ikinciyi belirleyecekti. "Gol atan kaleye" oynarmış gibi geride pas yapıyordu Gana'lı futbolcular. Almanya'nın da elinden birşey gelmiyordu doğal olarak, gol için kaleyi açacak değildi Alman futbolcular.

Gana fizik gücü olarak iyi bir takım ve maçlardaki performansı tamamen buna dayalı. 3 maç boyunca da bunu net bir şekilde ortaya koydular ve gruptan çıkabildiler. ABD karşısında neler yapacakları ise tam bir muamma. Ama gerçek olan birşey var ki o da; o maçın iki taraf için de hiç kolay olmayacağı.

Bir not da bu adam için düşeyim; gerçekten harika bir gol attı, çok etkili olamasa da maçı kazandıran adam oldu. Dünya Kupası'nda yokuz ama bir Türk'ün golü var. Tuhaf ama yine de mutlu eden birşey.:)

Bu da maçtan ilginç bir kare. Adamlar kardeş ama birbirlerinin ayaklarına kayıyorlar. Allah başka dert zeval vermesin. Babaları ne yaptı acaba, merak etmiyor değilim.:)

Yorumlar

BasitOyna Blog dedi ki…
Bu Afrikalıların hepsi böyle; Fizik gücü çok iyi ama bitiricilik istisnalar dışında çok kötü.

Popüler Yayınlar